Read Time:2 Minute, 25 Second

Niet iedereen is gezegend met een grote slaapkamer. Een ruime slaapkamer met een boxspring, inloopkast, grote ramen en een hoog plafond, is voor velen een droom. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de kleine slaapkamer groter te laten lijken. Met deze vijf praktische tips voor inrichting en decoratie zal het je zeker lukken en lijkt jouw slaapkamer meteen een stuk groter!

1. Kies voor lichte kleuren

Donkere kleuren en drukke prints maken een ruimte kleiner. Daarom kan je beter voor lichte kleuren kiezen in een kleine slaapkamer. Verf de muren dus in een witte, beige of andere lichte tint. Zo lijkt je slaapkamer niet alleen groter, ze ziet er ook fris uit. Ook met deze 7 tips is je slaapkamer snel weer fris! Hou je ramen overdag zo veel mogelijk vrij van gordijnen. Hoe meer daglicht naar binnenkomt, hoe groter het effect van reflectie. Heeft je slaapkamer een schuin dak? Dan kan je eventueel een dakkapel plaatsen. Met een dakkapel komt er namelijk veel meer daglicht binnen. 

2. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels maken een ruimte groter en laat dat net zijn wat je nodig hebt in een kleine slaapkamer. Als je ze tegenover een raam met veel lichtinval plaatst, creëer je het beste resultaat. Eigenlijk is alles dat licht reflecteert een goed idee voor een optisch grote slaapkamer, bijvoorbeeld een glanzende vloer of glanzend beddengoed.

3. Laat alles lekker hangen

Planken, lades, kastjes, lampen… Je kan van alles ophangen om je kleine slaapkamer groter te laten lijken. Ook een kledingrek is een goed idee. Zo kan je aan de onderkant schoenen en tassen neerzetten en heb je geen grote kast in je slaapkamer nodig die alle ruimte in beslag neemt. Voor het ophangen van gordijnen kies je best voor een lang exemplaar van het plafond tot aan de grond. Met lange gordijnen benadruk je de hoogte en lijkt je slaapkamer groter. 

4. Leg een groot vloerkleed op de grond

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar in een kleine slaapkamer kan je best een groot vloerkleed neerleggen. Door de grote oppervlakte lijkt je slaapkamer namelijk een stuk groter. Als je een vloerkleed hebt dat niet onder je hele bed past, lijkt het alsof dit niet past. Dit laat een kleine slaapkamer nog kleiner lijken. Kies wel voor een rustig vloerkleed want anders creëer je het tegenovergestelde effect. Lees hier 4 tips om het perfecte vloerkleed te vinden

5. Kies voor één opvallende eyecatcher

Tenslotte mag mooie decoratie zeker niet ontbreken in je slaapkamer, maar let erop dat je de kamer niet helemaal volpropt. Te veel accessoires en rommel zorgen ervoor dat je slaapkamer kleiner lijkt. Je kiest beter voor één opvallende eyecatcher die de volledige aandacht trekt. Hierdoor let niemand meer op de grootte van de ruimte. Hang bijvoorbeeld een bijzondere design kroonluchter aan het plafond, of hang een mooi schilderij of leuke fotocollage aan de muur. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wat zijn de kosten van een badkamer verbouwen?
zorgdouche Next post Tijdelijk niet goed te been? Met deze oplossingen kun je op je eigen tempo in eigen huis herstellen