Read Time:6 Minute, 10 Second

Het opbergen van je kleding is vaak niet meer dan een noodzaak. Het is een manier om je leven te organiseren en om je kleding netjes een plek te kunnen geven zodat ze schoon en kreukvrij blijven. Veel mensen kiezen daarom voor een traditionele kledingkast. Ze zijn speciaal ontwikkeld om kleding in op te bergen, maar zijn tegelijkertijd ook grote lege ruimtes in je interieur. Praktisch gaat vaak voor stijl wanneer het op deze kasten aankomt. Door voor een kledingrek te kiezen, geef je jezelf de ruimte om creatiever om te gaan met je eigen leefomgeving. Het is namelijk jouw huis. Een plek waar je je prettig en comfortabel moet voelen, waar alles is afgestemd op je eigen stijl en smaak en waar je je creatieve kant kunt uiten. Je interieur is meer dan alleen een samenstelling van praktische elementen die je huis bewoonbaar maken. Door een aantal sterke keuzes te maken, kan je je interieur omtoveren in iets dat zoveel meer is dan alleen maar praktisch. Mooie meubelstukken en aangeklede accessoires zorgen ervoor dat een ruimte transformeert naar een gezellige en sfeervolle plek die helemaal bij je eigen persoonlijkheid past. Wat je persoonlijke smaak ook is, een kledingrek kun je in vrijwel ieder interieur inpassen. Dat komt doordat kledingrekken ontzettend divers inzetbaar is. Ja, ze zijn praktisch, maar ze zijn daarnaast ook nog een stijlvolle keuze die je interieur naar een hoger niveau kan tillen. Dat is de kracht van een goede inrichting: wanneer je praktische meubelstukken kunt laten versmelten met je persoonlijke stijl, zorg je ervoor dat een ruimte helemaal bij je aansluit. Je kunt er prettig in leven niet alleen omdat je alle noodzakelijke elementen in huis hebt, maar ook omdat je jezelf omringt met spullen die bij je eigen smaak passen. Zo voel je je pas echt helemaal thuis in je eigen woning.

Je eigen organisatie

Er is bijna niks zo persoonlijk als de inhoud van je kledingkast. Je kleding is een manier om je persoonlijkheid te uiten, dus de items die je draagt zijn vaak helemaal afgestemd op je eigen karakter. Daarom is het wel zo fijn wanneer je al deze kledingstukken precies kunt organiseren zoals jij wilt. Met een eigen organisatiesysteem kan je je kleding een plek geven die je helpt met het uitzoeken van je volgende outfit. Dit systeem kan ook constant blijven veranderen, net zoals je eigen stijl dat doet. Daarom is een kledingrek een ontzettend nuttige toevoeging aan je woning. Een kledingrek is namelijk divers inzetbaar en ook helemaal aan te passen aan je eigen behoeftes. Zo kun je voor al je hangkleding kiezen voor een traditioneel kledingrek met een stang. Hier kun je alle kleding ophangen die het beste tot zijn recht komt aan een kleerhanger. Ben je iemand die juist veel gebruikmaakt van legplanken? Er is altijd een kledingrek te vinden waarbij je verschillende schappen hebt. Dit kledingrek met schappen is ideaal voor broeken, t-shirts en ook schoenen. Verhoog of verlaag de schappen om ze aan te passen aan de kleding die erin moet en je hebt een compleet gepersonaliseerde opbergruimte. Je kunt met verschillende kledingrekken een soort etalage samenstellen waarbij al je kleding de best mogelijke plaats krijgen. Wanneer je kledingstukken en schoenen een mooie plek hebben in een kledingrek, kun je zien wat je in huis hebt. Doordat er een kledingrek te vinden is in iedere soort of maat die je maar zoekt, kun je een opbergsysteem ontwerpen dat helemaal aansluit bij je persoonlijke benodigdheden. Zo heb je geen overbodige opbergruimte, maar krijgen al je kledingstukken wel de ruimte om netjes weggelegd te kunnen worden. Je houdt zelf het overzicht over welke items er allemaal voor je klaarliggen, zodat het samenstellen van een nieuwe outfit bovendien een stuk sneller gaat.

Een kledingrek voor ruimtebesparing

De praktische kant van een kledingrek is inmiddels wel duidelijk, maar er zijn nog veel meer dingen die je met deze handige meubelstukken kunt. Ben je een echte liefhebber van mode en persoonlijke stijl? Waarom zou je dan je kleding alleen maar showen door het te dragen? Een kledingrek biedt de ultieme manier om een stukje van je persoonlijke stijl tot uiting te brengen in je interieur. Iedereen heeft wel een aantal items waar je ontzettend gelukkig van wordt, of het nu een mooi jurkje is, een prachtige winterjas of juist een paar jeans met een unieke uitstraling. Een kledingrek is de perfecte plek om deze items een prominente plaats in je woning te geven. Deze interieurtrend zie je de laatste jaren steeds vaker terugkomen met het opkomende minimalisme. Een kledingkast is te groot en slokt een groot deel van de ruimte op, terwijl een kledingrek juist een verfijnde manier is om je kleding mee te presenteren. Natuurlijk hoef je je kledingkast niet op te geven. Je kunt een hangrek namelijk ook als toevoeging gebruiken op de kledingkast die je al in gebruik hebt. Het kledingrek is echter een optie die iets stijlvoller is en die bovendien minder ruimte in beslag neemt. Ben je iemand met een beperkt aantal kledingstukken en wil je graag ruimte besparen in je woning? Dan is een kledingrek natuurlijk een veel betere keuze dan een kast. Je gebruikt niet meer ruimte dan je nodig hebt. Vooral in een kleine slaapkamer kan een kledingkast erg overweldigend aanvoelen. Ze zijn hoog, diep en vaak ook nog eens erg breed. Wanneer je op zoek bent naar rust en ruimte is een rek voor je kleding daarom de ideale keuze.

Een kleuraccent in je woning

Kleding is vaak kleurrijk met interessante prints en mooie texturen. Dat maakt mode zo interessant: je kunt er alle kanten mee op. In je interieur is het spelen met kleuren en texturen ook een belangrijk element. Door variatie aan te brengen, zorg je voor een inrichting die levendig aanvoelt. Tegelijkertijd biedt kleur de perfecte manier om de verschillende elementen in je woning samen te brengen. Door gebruik te maken van een kleurenschema kunnen zelfs de verschillende texturen in je interieur rustig ogen. Een kledingrek is binnen deze decoratietechniek perfect te gebruiken. Het kledingrek is namelijk de basis om verschillende items aan op te hangen. Binnen je kleurenschema kun je verschillende kledingstukken ophangen die de rest van je interieur complimenteren. Heb je een lege muur in je woning? Decoreer hem met een kledingrek dat modern maar minimalistisch oogt. In een kleurenschema met voornamelijk groene en blauwe accenten staan opgehangen jeans prachtig. Accentueer deze met andere items uit je kledingkast en je hebt een kledingrek dat aan de ene kant een opbergruimte is, maar aan de andere kant ook de mogelijkheid biedt om je woning wat meer op te fleuren. Een decoratief kledingrek oogt voornamelijk casual, maar is tegelijkertijd de perfecte weergave van je persoonlijke stijl. Het mooiste is dat je constant kunt blijven spelen met het uiterlijk van je kledingrek. Zo kun je de kleding aanpassen aan de tijd van het jaar. De herfst is het moment waarop je truien met verschillende texturen kunt ophangen, terwijl de zomer juist perfect past bij vrolijke jurkjes in allerlei verschillende kleuren. Verandert het kleurenschema van je woning? Geen probleem, want je verandert de accessoires aan je kledingrek gewoon mee. Met een kledingrek heb je een veelzijdige decoratie in huis die het praktische element perfect combineert met een mooi uiterlijk. Dat is waar interieurontwerp om draait, en ook meteen de manier om je eigen woning zo goed mogelijk aan te laten sluiten op je persoonlijke stijl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Handige tips om een kleine kamer in te richten
Next post Kroonluchters: een ‘warme’ look voor moderne interieurs