Read Time:2 Minute, 15 Second

Als je vanwege een blessure, ziekte of ongeval een tijd niet goed ter been bent, is dat zeer vervelend. Dagelijkse handelingen die voorheen geen probleem waren, zijn ineens lastig of onmogelijk geworden. Stel dat je bijvoorbeeld een been gebroken hebt, dan is traplopen vaak niet te doen. Of je hebt een conversiestoornis, waardoor de aansturing vanuit de hersenen verstoord is en traplopen gevaarlijk of onmogelijk wordt. Dit soort situaties zijn meer dan vervelend, want via de trap kom je in je slaapkamer en in de badkamer. Die zijn nu – tijdelijk – onbereikbaar geworden. Gelukkig zijn er tegenwoordig prima oplossingen als je een tijd niet zo goed ter been bent. We hebben er drie voor je in kaart gebracht.

Gebruik een zorgdouche

qbina zorgdouche

Een prima alternatief voor de badkamer boven is een Qbina zorgdouche. Een zorgdouche is een mobiele douchecabine, die gewoon beneden neergezet kan worden. Zo hoef je geen halsbrekende toeren meer uit te halen om via de trap boven te komen om te baden of douchen. Beneden wassen is ook niet meer nodig: je kunt eindelijk weer een lekkere douche pakken! Een Qbina zorgdouche wordt compleet gemonteerd geleverd, voor je aangesloten en is een voordelige oplossing voor een groot praktisch probleem. De Qbina zorgdouche staat bekend om zijn energie- en waterzuinige techniek en zijn door hun compacte vormgeving in nagenoeg iedere ruimte neer te zetten.

Huur tijdelijk een traplift

trapliften

Wil je per se gebruik blijven maken van alle faciliteiten in huis? Dan is tijdelijk een traplift huren een goede keuze. Het groot pluspunt van een huurtraplift is dat je niet hoeft te verhuizen voor je revalidatie. Je kunt op een veilige manier met de lift boven komen en boven slapen. Trapliften zijn qua huur aan te raden als je ze niet langer dan twee jaar nodig hebt. Wanneer je langer moet revalideren of herstellen, dan is de aankoop van een traplift financieel voordeliger.

Verwijder drempels als een rolstoel nodig is

Mocht je de trap willen vermijden, dan kun je ervoor kiezen de begane grond aan te passen en die in te richten als leef- en zorgplek. Je kunt een rolstoel gebruiken in huis door hoge drempels (tijdelijk) te laten verwijderen en rolstoelplaten te gebruiken om het huis in te kunnen rijden. Verder dient de benedenverdieping op diverse niveaus anders ingericht te worden. Zo moet je je natuurlijk goed kunnen wassen. Verder is het slim om een comfortabel zorgbed op wielen te gebruiken, zodat je op een prettige manier beneden kunt slapen. Is de begane grond relatief krap, dan is het aan te raden om – met hulp van familie, vrienden of een verhuisbedrijf – voor een tijdje wat meubilair en spullen op de tweede verdieping te stallen. Zo creëer je beneden extra leefruimte.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
slaapkamer groter laten lijken Previous post Kleine slaapkamer groter laten lijken: 5 praktische tips
meerdere kleuren in interieur Next post Goud in je interieur: 5 x inspiratie