Read Time:3 Minute, 19 Second

Kijk jij ook altijd uit naar het heerlijke moment van de dag dat je eindelijk je bed in kan kruipen? Het is dan wel zo prettig als het daar lekker fris en schoon is. Van een muffe geur in de slaapkamer wordt niemand blij. Met deze zeven tips is je slaapkamer snel weer fris. En het leuke is: je hoeft er weinig moeite voor te doen!

1. Zet de ramen open

Een eerste tip die ook geldt voor de rest van het huis: zet de ramen open! ‘s Nachts breng je immers veel tijd door in je slaapkamer en daarom is een goede ventilatie belangrijk. Zet je ramen minstens een half uurtje per dag open, langer mag natuurlijk ook. Op die manier vliegt de muffe geur weg en is je slaapkamer snel weer fris.

2. Verschoon wekelijks je beddengoed 

Niets is zo heerlijk als een schoon bed induiken na een lange dag. Het is belangrijk om je beddengoed iedere week te verschonen. Je zou het misschien niet verwachten, maar je bed ligt binnen mum van tijd vol met bacteriën, speeksel, huidschilfers en zweet. Dit is niet alleen een onprettige gedachte, maar het brengt ook vieze geurtjes met zich mee. Gooi je lakens dus iedere week in de wasmachine om te genieten van fris gewassen beddengoed.

groen in je slaapkamer

3. Kies voor witte lakens

En nu we het toch over beddengoed hebben… Ook witte lakens zorgen voor een fris gevoel in je slaapkamer. Men gebruikt immers niet voor niets witte lakens in hotels. Naast het feit dat witte lakens langer mooi blijven, zorgen ze ook voor rust in de kamer. En in een rustige kamer slaap je nu eenmaal lekkerder. Heb je een kleine slaapkamer? Ook dan bieden witte lakens een goede uitkomst. Hoe meer wit in je slaapkamer, hoe groter de ruimte namelijk lijkt. 

4. Zet planten in je slaapkamer

Planten in de slaapkamer hebben heel wat voordelen. Zo zijn er veel planten met een luchtzuiverende werking. Hierdoor verdwijnen muffe geuren, adem je schone lucht in en blijft het altijd fris in je slaapkamer. Bovendien slaap je stukken beter met deze vijf planten in je slaapkamer. En een goede nachtrust willen we allemaal, toch? Zet een mooie plant op je nachtkastje of in die verloren hoek. Wat ook heel leuk oogt: meerdere plantjes naast elkaar op de vensterbank. Hoe meer groen in je slaapkamer, hoe beter!

groen in je slaapkamer

5. Ruim de kledingstoel op

Veel mensen hebben een kledingstoel in de slaapkamer. Deze stoel is vooral erg handig om kleren op te leggen. Echter kan dit ook veel stof en vieze geurtjes met zich meebrengen. Stel jezelf de vraag of je die stoel écht nodig hebt. Geef je schone kleding liever een plek in de kledingkast. Vieze en gedragen kleren gooi je beter direct in de wasmand. Je slaapkamer zal niet alleen frisser ruiken, maar ze zal er ook een stuk frisser uitzien zonder al die rommel.

6. Laat geen huisdieren toe in je slaapkamer

Hoe gezellig het ook mag zijn om ‘s morgens te knuffelen met je hond of kat in bed, schoon en hygiënisch is het niet. Je ziet het misschien niet, maar er blijven allerlei bacteriën achter in bed. Om nog maar te zwijgen over alle haren die achterblijven. Een fris gevoel en aangename geur krijg je er alleszins niet van. Daarom is het een goed idee om vanaf nu te knuffelen in de woonkamer, zo blijft je slaapkamer tenminste lekker fris. 

7. Zorg voor een aangename geur

Blijft je slaapkamer toch wat muf ruiken? Voeg dan een lekker geurtje toe in de slaapkamer. Dit kan je oplossen met de eerder genoemde planten, maar ook met geurkaarsen, geurstokjes of een huiskamerspray. Mocht je liever natuurlijke geuren in de slaapkamer hebben, dan kun je partjes citroen of kruidnagel op je nachtkastje leggen. Deze trekken vieze geuren aan die in de citroen en kruidnagel trekken. Kies in ieder geval voor een geur die jij lekker vindt en die je slaapkamer een fris gevoel geeft.

muffe geur in slaapkamer
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
haardentrends Previous post De nieuwste trends op het gebied van haarden
kunst in huis hangen Next post Geef je interieur een boost, met stijlvolle wanddecoratie breng je kunst in huis