Read Time:3 Minute, 46 Second

Een inloopkast is voor vele vrouwen een ware droom. Hiermee heb je een heerlijke grote ruimte waar je overzichtelijk al je kleding en accessoires in op kunt bergen. Een inloopkast maken staat daarom vaak bij vele vrouwen op het verlanglijstje.

Zelf een inloopkast maken

Wanneer je zelf in je woning een ruimte over hebt, kun je daar makkelijk een praktische inloopkast van maken. Een inloopkast is erg efficient. Ondanks dat het voor veel vrouwen een droom is, is het ook voor mannen erg gemakkelijk. Denk aan kleding, kostuums, stropdassen, hoeden en schoenen. Wanneer je dit allemaal in één ruimte bij elkaar kan zetten, kan dit in de slaapkamer en andere ruimtes van het huis veel ruimte beparen. Voordat je een inloopkast gaat maken, moet je kijken wat de mogelijkheden zijn, zo kun je namelijk:

  • Een inloopkast maken van een extra slaapkamer die over is
  • Een gedeelte van een andere slaapkamer ombouwen naar een kledingkamer
  • Een apart gedeelte op de slaapkamer vrij maken voor de inloopkast
  • Bestaande nissen, inhamen of open kasten ombouwen tot inloopkast

Een inloopkast in een extra slaapkamer maken

Natuurlijk is een inloopkast maken op een extra slaapkamer de meest riante oplossing. Ga hiervoor niet allerlei oude kasten op een hoop zetten, ,maar probeer het dan ook werkelijk tot een mooie inloopkast om te toveren. Ga de ruimte van te voren goed bekijken en start met het maken van een tekening hoe de ruimte het beste ingericht zou kunnen worden. Er moet natuurlijk een gedeelte gereserveerd worden als hanggedeelte, het is hierbij natuurlijk wel de vraag hoeveel ruimte hiervoor precies vrij voor moet worden gehouden. DAarnaast moet er één of meerdere leg gedeeltes komen en kunnen er ook speciale vakken en lades worden gecreeerd. Probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van de ruimte en daarmee alles zo efficient mogelijk in te delen.

Ook loze ruimtes en dode hoekjes kunen worden meegenomen, probeer hier bijvoorbeeld een ruimte voor schoenen of sloffen van te maken. Schoenen zijn voor inloopkasten vaak een hekel punt. Hiervoor zijn verschillende systemen te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan een speciale schoenenkast. Deze kasten nemen erg weinig ruimte in en zijn erg praktisch. De schoenen zitten in speciale vakjes welke geopend kunnen worden door deze te kantelen. Hierdoor steekt de kast slechts 12 cm uit van de wand, waardoor de ruimte optimaal gebruikt kan worden. DAarnaast zijn er bijvoorbeeld ook speciale schoenen rekjes van hout of metaal. Denk naast schoenen ook aan vakjes of lades waar bijvoorbeeld sieraden en/ of make up bewaard kunnen worden.

Om de ruimte het beste in te richten en alle kleding zo goed mogelijk stof vrij te houden, zullen er ook deuren in moeten komen. Men heeft verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van deuren, waarbij schuifdeuren vaak een goede optie zijn. Natuurlijk moet er in een inloopkast ook een mooie grote spiegel worden geplaatst. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zo’n spiegel op een schuifdeur te plaatsen.

Een inloopkast op de slaapkamer maken

Wil je in de slaapkamer een inloopkast maken? DAn gaat dat het beste als je een grote slaapkamer hebt. Wanneer je een bepaald gedeelte in de slaapkamer hebt dat gedeeltelijk ommuurd wordt, dan kan dit gedeelte mooi gebruikt worden voor een inloopkast. Ook hierbij is het erg belangrijk om een duidelijke schets te maken van hoe je de ruimte precies wilt inrichten, denk goed na of je deze aparte ruimte met een deur wilt afsluiten van de rest van de slaapkamer of dat je het juist open wilt houden. Als de ruimte open blijft is het belangrijk om bij de inrichting rekening te houden met de rest van de slaapkamer. Zorg dat de kasten en accessoires goed bij de rest van het interieur passen.

inloopkast

Een inloopkast maken in nissen, inhammen of open kasten

Vaak zie je in oude huizen inbouwkasten of nissen zitten. Deze ruimtes zijn vaak moeilijk te benutten. Door een inloopkast te maken kun je deze ruimte vaak optimaal benutten. Ook hierbij is het belangrijk om de ruimtes goed uit te tekenen en optimaal van de ruimte gebruik te maken. Vaak ziet men in oude huizen hoge plafonds, probeer hier dan ook gebruik van te maken en de hoogte in te werken.

Een inloopkast maken kun je zelf doen als je handig bent en het ook leuk vind om in huis te klussen. Wanneer je van je zelf weet dat het maken van een inloopkast je meer koppijn dan plezier zal opleveren kun je er misschien beter over nadenken om de inloopkast maken uit te besteden aan een meubelmaker.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Kunst in je woonkamer
Next post Herfst woontrends 2014