Read Time:3 Minute, 21 Second

Je wilt een nieuw bed kopen en je zou het liefst op zo’n luxe comfortabele boxspring slapen, maar je hebt eigenlijk niet veel te besteden voor het kopen van een nieuw bed. Ga je dan kijken naar goedkope boxsprings, kijk je naar andere mogelijkheden of wacht je af totdat je meer geld bij elkaar verzameld hebt voor een duurdere boxspring? Dat zijn lastige keuzes om over na te denken maar wel extreem noodzakelijk. Bij het aanschaffen van een nieuw bed is het vooral belangrijk om naar je zelf te kijken en niet direct bij de meest voor de hand liggende mogelijkheden zoals goedkope boxsprings te kijken. Soms heb je natuurlijk het geluk dat je een echt koopje op de kop weet te tikken, maar over het algemeen zijn goedkope boxsprings niet voor niets stukken goedkoper dan een andere boxspring. We schreven al eerder een artikel met tips voor het kopen van een nieuw bed, waarin we al naar voren lieten komen, dat het bed juist datgene is waar mensen het minst op zouden moeten besparen. Het is immers de plek waar mensen het meeste tijd per dag doorbrengen, de plek waar zowel lichaam en geest tot rust komt. Als je er over nadenkt is het heel vreemd dat het overgrote deel van de bevolking meer geld aan bijvoorbeeld een bankstel of een auto besteedt, terwijl ze veel meer tijd doorbrengen in hun bed. Voordat je overgaat op het aanschaffen van goedkope boxsprings is het eerst van belang om te weten wat een boxspring nou precies is.

De boxsrping combinatie

Een boxspring zou eigenlijk een boxspring combinatie genoemd moeten worden. De boxspring is eigenlijk alleen de bodem van het bed. De boxspring combinatie bestaat uit de boxspring bodem op pootjes, een matras welke vaak nog gevolgd wordt door een topmatras. Sommige boxsprings worden ook geleverd met een voeten- en / of hoofdbord.
De bedbodem van de boxspring is eigenlijk een beklede doos van hout of metaal die op pootjes staat. Deze doos is gevuld met bonelvering. Op de boxspring komt een matras, waarop soms ook een topmatras wordt gelegd.

boxspring heet ook wel hotelbed

Het succes van de boxspring

De boxspring heeft in de afgelopen jaren een enorme populariteit slag gemaakt. De boxspring krijgt ook wel eens de naam ‘hotelbed’ omdat het bedsysteem vaak in hotels wordt gebruikt. Daardoor associeren veel mensen de boxspring ook wel met luxe en comfort. Veel mensen zouden ook het massieve uiterlijk van de boxspring fijn vinden, daarnaast is de combinatie van een pocketvering matras op een verende bodem voor veel mensen extra comfortabel. Oudere mensen kiezen vaak voor boxsprings omdat men vaak wat hoger ligt dan op andere bedden, waardoor het in en uitstappen in het bed stukken makkelijker gaat.

Goedkope boxsprings kopen? Let wel op!

goedkope boxsprings

Wanneer je het besluit hebt genomen om een boxspring te kopen, moet je bij jezelf afvragen of je daadwerkelijk voor een goedkope boxspring wilt gaan. Wanneer je goedkope boxsprings koopt bij winkels zoals Leen Bakker of Wehkamp, zul je een vast prijs krijgen, waar niet veel veranderingen in de prijzen kunnen worden gemaakt. Hierbij wordt in één prijs vaak ook een hoofd- en/of voetenbord en topdekmatras inbegrepen. Wanneer je niet voor goedkope boxsprings gaat, maar meer voor de duurdere merken, dan zie je al gauw dat je de boxspring combinatie zelf kunt samenstellen. Sommigen worden met een topdekmatras en hoofdbord geleverd, maar bij andere kun je deze onderdelen ook los aanschaffen. Men kan bij sommige boxspring winkels zelfs bepalen met wat voor stof de boxspring wordt bekleed en natuurlijk heeft men zelf de keus om een geschikt matras bij het bed te kiezen. Veel mensen letten bij de aanschaf van de boxspring voornamelijk op het uiterlijk of de prijs. Maar het allerbelangrijkste blijft toch om te kijken naar het comfort. Je lichaam en geest hebben een goed bed nodig om met beide benen fris in het dagelijks leven te staan. Natuurlijk heb je ook goedkope boxsprings die aan jouw fysieke en mentale eisen voldoen, maar test deze dan wel van te voren goed uit!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Keukentrends 2015
Next post Een witte babykamer inrichten