Read Time:2 Minute, 8 Second

Het plaatsen van een dakkapel kan je niet alleen meer woonruimte, licht en woonoppervlak geven; het kan ook de waarde van je woning flink vermeerderen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste dakkapel op de juiste manier plaatst? We geven je een aantal praktische tips.

1. Laat je goed informeren

Laat je allereerst goed informeren. Niet alleen over de mogelijkheden van een dakkapel, maar met betrekking tot alles over de vergunningen die hierbij komen kijken. Wat voor dakkapel past er het beste bij jouw woning en is deze dakkapel in jouw straat toegestaan? Verzamel zoveel mogelijk informatie op verschillende websites zodat je jouw wensen goed in kaart kunt brengen. Op deze manier kun je in een later stadium een weloverwogen keuze maken.

2. Weet wat je kiest

Wanneer je een grof beeld hebt van de dakkapel die jij zou willen kiezen laat dan in beeld brengen hoe dit er uit zou komen te zien. Laat een tekening maken zodat je alle details nog een keer na kunt lopen en goed kunt zien hoe de nieuwe situatie eruit zou komen te zien. Neem ook de omgeving mee in de tekening zoals bijvoorbeeld de daken van de buren; het zou mooi zijn als jouw vormgeving en kozijnen hier bijvoorbeeld bij aan zouden kunnen sluiten. 

3. Kies voor duurzame materialen

Je kunt je dakkapel in allerlei soorten, maten en materialen aanschaffen. Probeer in alle gevallen voor een duurzame optie te kiezen. Duurzaam materiaal is niet alleen beter voor het milieu, maar heeft ook een hogere kwaliteit en vaak een langere levensduur. Zo gaat een dakkapel van hardhout langer mee en vraagt deze om minder onderhoud dan een dakkapel van zachthout. Wil je extra rekening houden met het milieu? Let dan op de keurmerken voor natuurvriendelijk materiaal.

4. Vraag verschillende offertes aan

Nu dat je precies weet wat je wilt en wat voor dakkapel jij wilt laten installeren, is het tijd om verschillende offertes aan te vragen. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk niet teveel betaald en krijg je een goed beeld van de prijzen. Wanneer je verschillende offertes in hand hebt kom je in de mogelijkheid om te onderhandelen. Houd natuurlijk wel de prijs-kwaliteit verhouding in de gaten. Ook hier geldt: goedkoop is vaak duurkoop.

5. Bereid je goed voor

Zorg dat alles goed geregeld is voordat de specialist langskomt om de dakkapel te plaatsen. Zorg bijvoorbeeld dat de vergunning aangevraagd is, dat eventuele verzekeringen afgesloten zijn en dat de ruimte waar de dakkapel komt leeg en makkelijk betreedbaar is. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zo haal je de gezellige wintermaanden in huis
bruin interieur Next post Een bruin interieur: 5 x inspiratie