Read Time:1 Minute, 54 Second

Helaas heeft niet iedereen een grote slaapkamer, ook al zouden we dat wel willen. Maar ook als je een kleine slaapkamer hebt wil je een bed, bureau en je kleren kwijt en het liefst op een zo’n leuk mogelijke manier. Maar dit is nog niet zo makkelijk dan je denkt, zo kan het snel op een rommeltje lijken. En om ervoor te zorgen dat jij je slaapkamer, hoe klein die ook is, op een leuke manier kan inrichten hebben wij enkele tips op een rijtje gezet.

De hoogte in

Omdat je een kleine slaapkamer hebt en daardoor niet veel kwijt kan op de grond is het slim om de hoogte in te gaan. Dit kan je doen met verschillende onderdelen. Zo kan je ervoor kiezen om een hoogslaper te gebruiken, hierdoor kan je onder je bed nog een bureau of een bank kwijt. Maar je kan er ook voor kiezen om tegen je plafond bakken te plaatsen waarin je kleren, boeken of andere spullen kunt leggen. Dit zorgt naast extra ruimte ook voor een leuke inrichting.

Juist kleurgebruik

Kleurgebruik is zeer belangrijk wanneer je een kamer gaat inrichten en al helemaal wanneer het een relatief kleine ruimte is. Dit komt omdat elke kleur een gevoel creëert en een ruimte groter of kleiner kan laten lijken. Zo zorgt zwart voor een kleiner en knusser gevoel en wit juist voor een ruimer gevoel. Daarom is het slim om wit te gebruiken als basis voor je kleine slaapkamer. Wil jij liever geen witte slaapkamer of krijg jij snel een ziekenhuis gevoel wanneer je kamer wit is? Lees snel onze volgende tip.

Maak het af met details

Je hebt er voor gekozen om de kleur wit te gebruiken als basis voor je kleine slaapkamer. Maar het is allemaal iets te wit voor je gevoel, dit kun je gemakkelijk doorbreken door gebruik te maken van details. Zo kun je ervoor kiezen om planten te plaatsen of door kleurrijke schilderijen op te hangen. Het fijne van de details is dat je hiermee gemakkelijk kan spelen. Zo kun je snel wisselen van de slaapkamer decoratie en kun je een ander gevoel creëren. Zo geven planten een ander gevoel dan een abstract schilderij. Ons advies: probeer verschillende details uit en creëer de sfeer die jij wilt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
rotan loungeset Previous post Zijn rotan hoek loungesets de nieuwe trend voor in de tuin?
hangstoel voor in de tuin Next post Een mooie hangstoel in de tuin; een fijn plekje voor jezelf