Read Time:2 Minute, 39 Second

Misschien herken je het wel. Bruine tegeltjes, een scheef hangend douchegordijn en een te kleine wastafel. Hoog tijd dus om je badkamer te renoveren. Maar hoeveel kost een badkamer renovatie eigenlijk en waar haal je in hemelsnaam al dat geld vandaan? We geven je graag een indicatie van de badkamer renovatie kosten en tips om zo goedkoop mogelijk de kosten van een nieuwe badkamer te financieren.

Gemiddelde kosten badkamer verbouwen

Je hebt badkamers in alle soorten en maten. Van grote luxe badkamers met een inloopdouche en riant ligbad, tot de wat kleinere badkamers die vooral praktisch moeten zijn. Omdat de meeste mensen nu eenmaal een bescheiden badkamer hebben, gaan we in onderstaande tabel uit van de gemiddelde prijs van een moderne badkamer van 9 m2, inclusief montage.

Gemiddelde kosten badkamer renovatie
Ligbad2.000 euro
Douchecombinatie1.500 euro
Toilet750 euro
Wastafelcombinatie1.000 euro
Vloer en wand2.250 euro
Designradiator250 euro
Overige materialen500 euro
Totaal8.250 euro

Let op! Sloopkosten van de bestaande badkamer zijn niet opgenomen in bovenstaande prijsindicatie. Ook worden de installatiekosten hoger als je de opstelling van je badkamer wilt veranderen en er dus nieuwe leidingen en afvoeren moeten worden aangelegd.

Financiering kosten badkamer renovatie

Zoals je ziet kost een gemiddelde badkamer renovatie al snel ruim 8.000 euro. En dan heb je het qua materiaal nog eenvoudig gehouden. Wil je iets meer luxe, vloerverwarming of een verlaagd plafond met inbouwspotjes? Dan kost een badkamer renovatie al snel 10.000 tot 12.000 euro.

Dit is een groot bedrag wat niet iedereen heeft of kan missen. De badkamer renovatie financieren is dan een optie. Dat kan op drie verschillende manieren: 

  • Door je hypotheek te verhogen
  • Met een persoonlijke lening
  • Met een doorlopend krediet

Kosten renoveren badkamer door hypotheek te verhogen

De eerste optie is door je hypotheek te verhogen. Je krijgt dan te maken met hogere hypothecaire maandlasten, maar je hebt wél de keuze tussen een vaste of variabele rente, een vaste looptijd en de rente die je betaalt is aftrekbaar. 

Let op! Je badkamer renovatie financier je alléén met je hypotheek als er sprake is van overwaarde op je huis!

Badkamer renovatie financieren met persoonlijke lening

Heb je geen overwaarde, dan is een persoonlijke lening de beste optie. Je leent dan geld tegen een vaste rente en met een vaste looptijd. Je weet vooraf dus precies wat je maandlasten worden en wanneer de lening is afgelost. Daarnaast is de rente van een persoonlijke lening gewoon aftrekbaar als je deze gebruikt voor het verbouwen van je badkamer.

Tip! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor een badkamer is enorm. Door vooraf leningen te vergelijken bespaar je dus een hoop geld. Mensen die vergelijken en geld lenen via Rente.nl betalen gemiddeld 1,1 procent minder rente.

Badkamer verbouwen met doorlopend krediet

Als laatste optie kun je een badkamer renovatie financieren met een doorlopend krediet. Dit is vooral handig als je vooraf niet precies weet hoeveel de badkamer verbouwing kost. Met een doorlopend krediet mag je namelijk tot een vooraf afgesproken leenbedrag onbeperkt opnemen en aflossen en je betaalt alléén rente over het opgenomen bedrag.

Let op! De rente van een doorlopend krediet is helaas níet aftrekbaar! Hoewel de constructie dus interessant lijkt, pakt het wel duurder uit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
trapliften Previous post Veranderingen in huis wanneer je ouder wordt
slaapkamer groter laten lijken Next post Kleine slaapkamer groter laten lijken: 5 praktische tips