Read Time:3 Minute, 4 Second

Heb je kleine kinderen en heb je toevallig nog een kamer over in huis? Maak er dan een speelkamer of speelzolder van! Kinderen vinden het geweldig om een eigen plekje te hebben. Al het speelgoed ligt dan op één plaats en slingert niet meer rond door de hele woning. Daar word je als ouder alleen maar blij van, toch?! Een speelkamer inrichten is eigenlijk eenvoudig, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we vijf tips voor het inrichten van een speelkamer én delen we leuke speelkamer inspiratie!

1. Speelkamer inrichten: kies de juiste vloer

Een eerste punt om mee rekening te houden is de vloer. Stel jezelf de vraag of deze veilig en comfortabel is om op te lopen en te spelen. Een ongelukje is immers snel gebeurd en daarom is het ook handig om een vloer te kiezen die je gemakkelijk kunt schoonmaken. Deze soorten vloeren zijn ideaal voor een speelkamer: een gietvloer, vinyl of PVC vloer. Je kunt dit perfect combineren met een kindervloerkleed. Een vloerkleed ziet er ontzettend leuk uit, zeker als je er één kiest in het favoriete thema van je kinderen. Bovendien is zo’n kleed ook comfortabel en zacht om op te spelen.

2. Inrichten speelkamer: veiligheid staat voorop

Veiligheid is belangrijk bij kinderen en al helemaal in de speelkamer. Probeer hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met de leeftijd van de kinderen. Lopen ze nog onoplettend rond en stoten ze zich nog snel aan meubels? Of zijn ze al een beetje ouder en hoef je niet op elke hoek een beschermer te plakken? Stopcontacten en snoeren werk je best zo goed mogelijk weg. En die hoge kast? Die maak je best vast aan de muur om ongelukken te voorkomen.

3. Inrichting speelkamer: genoeg opbergruimte

In een speelkamer wordt uiteraard druk gespeeld en dan is het natuurlijk handig dat er genoeg opbergruimte is. Voorzie een leuke opbergkast met bakken waarin je boeken, poppen en knuffels kwijt kunt. Tegenwoordig vind je opbergkasten in allerlei kleuren en formaten. Je vindt dus zeker een opbergkast die mooi in de speelkamer past! Je kunt ook gebruikmaken van opbergmanden. Zo’n manden zijn leuk om in te grabbelen en weer speelgoed te ontdekken. Om je te inspireren, hebben we hieronder alvast een paar opbergkasten en opbergmanden op een rijtje gezet! 

Opbergmeubel met Harten Motief
Speelgoedkast met 12 bakken
Opbergmand Kinderkamer
Opbergmand canvas XL Monkey island
3 Sprouts Speelgoed Opbergmand Luiaard

4. Voorzie verschillende hoekjes

Wanneer je bezig bent met de inrichting speelkamer is het fijn om verschillende hoekjes te creëren. Deze plekjes hebben allemaal een eigen functie. Koop bijvoorbeeld een tafeltje met stoeltjes waar je kinderen aan kunnen zitten om te kleuren of te knutselen. Zet een zitzak in de hoek voor ontspannende activiteiten zoals boekjes lezen. Wat ook altijd een succes is? Een grote speelmat om lekker op te spelen. Met een XL speelmat heb je trouwens geen apart vloerkleed meer nodig.

LifeGoods ABC Speelmat XL 
Groot Speelkleed Baby
Speelkleed en speelgoed opbergzak in 1 – XL 
Kinder Zitzak Beanbag Kinderkamer
Kinder Zitzak Beanbag Bunny 
Kinder Zitzak Kinderkamer
Kindertafel met stoeltjes van hout

5. Maak de speelkamer leuk en gezellig

Tenslotte moet de speelkamer er natuurlijk leuk en gezellig uitzien. Geef de muren een vrolijk kleurtje, plak een grote muursticker en creëer meer sfeer met leuke verlichting. Gebruik ook kleurrijke decoratie in de speelkamer om de ruimte lekker op te vrolijken! Vergeet niet om je kinderen te betrekken bij de speelkamer inrichten. Het is niet voor niets hun plekje. Doe samen inspiratie voor de speelkamer op of ga samen shoppen. Zo hebben jullie ook nog een gezellig uitje!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wat is een infrarood douchepaneel Previous post Wat zijn de voordelen van een infrarood douchepaneel?
de tuinmeubelen van rough Next post De populaire tuinmeubelen van Rough