Read Time:6 Minute, 52 Second

Robot speelgoed is gewoon cool. Ze geven kinderen van elke leeftijd het gevoel alsof ze in de toekomst zijn gestapt, terwijl ze profiteren van de vele voordelen die robot speelgoed met zich meebrengt, zoals fijne motoriek en probleemoplossend vermogen. Bovendien zorgt robot speelgoed voor liefde voor wetenschap, technologie, techniek en wiskunde, wat later in het leven weer kan helpen.

Er zijn voordelen aan het gebruik van robot speelgoed voor kinderen en tieners. Zo leren zij omgaan met ruimtelijk vermogen en creativiteit, samen met een toename in codeer vaardigheden en zelfeffectiviteit. Belangrijk is dat kinderen ook leren mislukkingen te overwinnen door herhaalde verbeteringen aan hun robot ontwerp en code om uitdagingen aan te gaan. Leren om mislukkingen te overwinnen is van vitaal belang voor alles wat kinderen in het leven willen doen en iets waar ze zelden de kans voor krijgen op school!

Speelgoedrobots moedigen kinderen aan om hun fantasie de vrije loop te laten, maar er zijn een paar details waar je aan moet denken voordat je er een koopt. Houd rekening met de leeftijd van het kind om ervoor te zorgen dat ze veilig spelen op hun vaardigheidsniveau en houd rekening met de educatieve waarde van het robot speelgoed. We hebben zorgvuldig gekeken naar leeftijd aanbevelingen, speelgoed veiligheid, ontwerp, materiaal, gebruiksgemak, lading en waarde bij het beoordelen van het beste robot speelgoed van 2023.

Waarop moet je letten bij robot speelgoed?

Aanbevolen leeftijd

Robot speelgoed hoeft niet ingewikkeld te zijn om leuk te zijn. Jongere robot enthousiastelingen kunnen profiteren van een eenvoudigere robot kits die hen kennis laat maken met coderen en ontwerpen, zoals Botley the Coding Robot van Learning Resources. Oudere kinderen kunnen waarschijnlijk een complexere activiteit aan met elektrische componenten en ingewikkelde onderdelen en constructies, zoals de LEGO Boost Creative Toolbox.

Botley 2.0 Activity Set
Botley 2.0 Activity Set
Build and Code Creative Robots with LEGO BOOST
Build and Code Creative Robots with LEGO BOOST

Veiligheid

Ouders en verzorgers moeten de robot afstemmen op het ontwikkelingsniveau van het kind , maar ook veiligheid is van het grootste belang als het om kinderspeelgoed gaat. Veel robot speelgoed en -sets hebben een complexe constructie, die een veiligheidsrisico kan vormen voor jongere gebruikers. Het aansluiten van elektrische componenten en mechanische onderdelen kan het beste worden gedaan onder toezicht van een volwassene. Volg altijd de aanbevolen instructies om ook iedereen en alles veilig te houden zodat je geen aanspraak hoeft te maken op je inboedel- of opstalverzekering zoals je leest op Wiki Verzekering.

Educatieve waarde

Robots zijn een geweldige manier om educatieve principes in het spel op te nemen. Velen hebben verbeeldingskracht nodig tijdens de ontwerp- en bouwfase. Coderen en mechanisch ontwerpen zijn twee vaardigheden die bots bijzonder goed kunnen stimuleren. Bepaalde robots zullen kinderen bij het uit de doos halen verbazen, terwijl in het geval van andere modellen het in elkaar zetten een deel van het plezier is.

Ook coderen is een populaire bezigheid voor kinderen van alle leeftijden. Coderen is een veel bredere term dan vroeger. Het is niet alleen het leren van bepaalde talen. Kinderen kunnen nu eenvoudige apps en programma’s ontwikkelen waarvan ze het resultaat direct zien.

Welke soorten speelgoed robots zijn er?

Het meest simpele type robot wordt bediend met een afstandsbediening. Het is een goede optie voor kleine kinderen die hun eerste robot willen hebben. Het voert alle basisfuncties uit die je zou verwachten en voor veel kinderen is het licht en geluid het leukste. Sommige andere robots moeten worden gebouwd voordat ze kunnen worden bediend. Ze zijn gemaakt van bouwstenen of andere soorten stukken die in elkaar kunnen worden gezet om de robot te bouwen.

Het beste robot speelgoed van 2023

Er zijn ook robots die worden bestuurd met codering. Kinderen leren de vereiste codeertaal en coderen vervolgens hun robot om bepaalde acties uit te voeren. Er zijn nu veel robots op de markt en het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. Een van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken, is of de robot alleen kan worden gecodeerd, of dat hij is ontworpen en gecodeerd als een LEGO-robot. LEGO heeft ook een extreem open einde en kan worden opgeschaald naar meer geavanceerde niveaus. Welke je kiest voor je kind is gebaseerd op de leerdoelen en interesses. Bekijk daarnaast robot speelgoed dat oplaadbaar is en binnen het budget past… en waar eventueel mee buiten gespeeld kan worden, in de tuin bijvoorbeeld. 

Voor welke leeftijden zijn speelgoedrobots geschikt?

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen genieten van een basis robot met afstandsbediening. Als kinderen naar de basisschool gaan, zijn een robot die codeert of een robot die moet worden gebouwd geweldige keuzes. Tieners kunnen ook genieten van enkele van de robots die speciaal zijn gemaakt voor oudere kinderen. Deze dagen kinderen uit om hun probleemoplossende vaardigheden te gebruiken om hun eigen robots te besturen.

Zijn alle speelgoedrobots educatief?

Nee, niet al het robot speelgoed is educatief. Sommige zijn eenvoudig op afstand bestuurbaar speelgoed dat op een robot lijkt. Deze kunnen leuk zijn, maar het leerpotentieel is zeer beperkt. De meer basale speelgoedrobots voor de jongere kinderen kunnen fijne motoriek en hand-/oogcoördinatie stimuleren. Alle speelgoedrobots moedigen liefde voor wetenschap aan en kunnen kinderen misschien inspireren om na te denken over een carrière in de techniek.

Bovendien moet robot speelgoed een uitdaging zijn, en het is geweldig als kinderen er samen aan kunnen werken. Alle robotica platforms hebben tegenwoordig uitgebreide bronnen vol ideeën om het kind te betrekken bij hun robots. Nodig een vriend of broer of zus uit om mee te doen en geef het kind een doel om te bereiken door zijn robot te coderen. Dit is het beste robot speelgoed om de verbeelding van uw kind uit te dagen:

Projector wekker met timer
Projector wekker met timer

Dit is Novie: deze schattige interactieve robot verdient de toppositie vanwege zijn speciale handvol technologie. Kinderen kunnen met hun handen verschillende gebaren maken om Novie gemakkelijk te besturen terwijl het meer dan 75 acties uitvoert, zoals een moeiteloze 360-graden draai. Novie leert zelfs 12 geweldige trucs en viert feest door gekke geluiden te maken, waaronder een scheetgeluid waar kinderen zeker van zullen genieten. Er zijn drie speelfases met Novie – beginner, gemiddeld en gevorderd, die allemaal Novie’s ogen laten oplichten om de fasen zonder enige verwarring te onderscheiden. De robot is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals paars, blauw en groen, en vereist vier meegeleverde knoopbatterijen, zodat kinderen er direct mee kunnen spelen. Bovendien zorgt het formaat van Novie ervoor dat kinderen hem kunnen dragen zonder al te veel ruimte in een tas in te nemen.

Dash Robot
Dash Robot

Dash en Dot zijn een robot duo waar zelfs volwassenen dol op zullen zijn, dankzij hun eindeloze speelmogelijkheden. Download gewoon de Wonder-app op een Apple-, Android- of Kindle Fire-compatibel smartapparaat en zie hoe ze tot leven komen. Het speelgoed leert kinderen coderen doordat ze elke beweging van Dash kunnen programmeren terwijl ze lichten, geluiden en meer bedienen.

Bovendien kan Dash worden gebruikt zonder de trouwe sidekick Dot, die ook volledig programmeerbaar is om een ​​lichtzwaard, een magische achtbal en alles wat je kind nog meer wil zien tot bloei te laten komen. Bij elke aankoop van Dash en Dot krijg je ook een abonnement van 12 maanden op Class Connect, een one-stop-shop voor kinderen om te leren coderen en uitdagingen te spelen met hun nieuwe robot vrienden. Dash en Dot zijn ook oplaadbaar en worden geleverd met de juiste oplaadkabel, zodat je thuis niet naar een snoer hoeft te zoeken.

Botley - Programmeerbare robot
Botley – Programmeerbare robot

Als je je kind wilt laten kennismaken met coderen, hoef je niet verder te zoeken dan Botley, een codeer robot die probleemoplossend vermogen en kritisch denken helpt bevorderen. Botley heeft geen smart device of app nodig en wordt geleverd met een afstandsbediening die kinderen kunnen gebruiken om elke beweging te programmeren. Bovendien zullen kinderen het geweldig vinden om de verborgen functies van Botley te ontgrendelen terwijl ze ermee door de kamer navigeren. Naast een robot en de bijbehorende afstandsbediening bevat deze set meer dan 70 onderdelen, zoals verkeerskegels en bouwelementen die kinderen kunnen gebruiken om een ​​interactief pad te creëren voor hun nieuwe robotvriend. Botley wordt aanbevolen voor kinderen van 5 jaar en ouder, zodat kinderen een voorsprong kunnen nemen bij het leren coderen. Er is een nadeel aan Botley: er zijn in totaal vijf AAA-batterijen nodig en deze zijn niet inbegrepen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Herfst interieur trends 23 Previous post Herfst interieur trends: meer kleur dan voorheen
raamfolie Next post Raamfolie: tips voor privacy en stijl in jouw huis