Read Time:2 Minute, 42 Second

Heb jij thuis meer kinderen dan kamers? De kans is groot dat je er tijdens de inrichting van de slaapkamer achter komt dat het stylen van een gedeelde kinderkamer niet zo eenvoudig is. Je moet namelijk ineens rekening houden met de wensen van meerdere kinderen. Een kinderkamer delen moet immers voor iedereen leuk zijn! Om je een handje op weg te helpen, delen wij een aantal tips voor het inrichten van een gedeelde kinderkamer. Lees mee en laat je inspireren!

1. Gedeelde kinderkamer inrichten: verdeel de kamer met kleur

Het ziet er natuurlijk mooi uit als de kinderkamer in één kleur geverfd is. Echter is het in een gedeelde kinderkamer niet zo eenvoudig om voor één kleur te kiezen. Dikwijls hebben je kinderen niet dezelfde lievelingskleur. Gelukkig is het met verf perfect mogelijk om de kamer te verdelen. Zo kan je ieders hoek in de gewenste kleur verven en eventueel vlakken of patronen op de muur maken.

2. Kinderkamer delen: kies voor een stapelbed

Een stapelbed is een goede keuze in een wat kleinere kamer of als je de gedeelde kinderkamer ook meteen als speelkamer wilt gebruiken. Door een stapelbed te plaatsen, blijft er voldoende ruimte over voor bijvoorbeeld een toffe tipi tent of een tafeltje met stoelen. De meeste kinderen vinden het trouwens ontzettend leuk om in een stapelbed te slapen. Er moet alleen een keuze worden gemaakt over wie boven en wie beneden slaapt. Komen je kinderen er niet uit? Dan kan er uiteraard regelmatig afgewisseld worden!

Vipack Brandweer – Bed – Rood – 97 x 227 cm via Bol.com
Stapelbed Maxim – Antraciet via Bol.com
Stapelbed Stefan Wit via Bol.com

3. Zorg voor een slimme indeling

Dikwijls ben je geneigd om de bedden met het hoofd tegen de wand te zetten. Dat is immers wat je overal ziet, maar eigenlijk neemt dat onnodig veel ruimte in beslag. Je zet de bedden beter langs de wand want zo creëer je veel extra ruimte. Vooral op de vloer is er dan opeens veel ruimte vrij om te spelen en te bewegen.

4. Zorg voor genoeg opbergruimte

Een gedeelde kinderkamer is heel leuk en gezellig, maar het brengt ook dubbel zoveel spullen met zich mee. Om te voorkomen dat je je nek breekt, is genoeg opbergruimte essentieel. Een opbergkast, opbergkist, opbergbakken en/of opbergzakken zijn eigenlijk onmisbaar in de kinderkamer. Hieronder hebben we er alvast een aantal op een rijtje gezet! Daarnaast is het verstandig om zoveel mogelijk losse ruimte te benutten, zoals bijvoorbeeld de ruimte onder het bed. Dat is een plek die anders toch maar verloren gaat.

KidKraft Kast met opslagbakken via Bol.com
Ruimtebesparende hangende opbergzak met 4 vakken via Bol.com
Opbergkast voor kinderkamer via Bol.com

5. Gebruik een roomdivider

Tenslotte hebben kinderen privacy nodig, zeker naarmate ze ouder worden. Kies daarom voor een roomdivider in de vorm van een (open) kast, kamerscherm of gordijnen. Misschien droomt je dochtertje wel van een hemelbed? Dit type bed zorgt sowieso al voor wat meer privacy. Ook een halfhoogslaper, zoals op onderstaand voorbeeld, is ideaal voor meer privacy in de kinderkamer!

Lees ook: 3 creatieve manieren om je kinderkamer uniek te maken

Halfhoogslaper Heaven via Bol.com


Lees ook: 3 creatieve manieren om je kinderkamer uniek te maken

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
voortuin ideeen Previous post Grote verbouwingen of nieuwbouw? 5 ideeën voor jouw voortuin!
vaste trap naar zolder Next post Een vaste trap naar zolder? Dit zijn de mogelijkheden met een bouwpakkettrap!