Read Time:1 Minute, 57 Second

Het juiste bed voor je kind kiezen

Wil jij het juiste bed kiezen voor jouw kind? Misschien moet het bed van je dochter of zoon worden vervangen. Er zijn diverse kinderbedden verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een kwalitatief kinderbed kopen bij by MM store of kiezen uit een bed in andere webshops. Kinderbedden zijn in diverse vormen, kleuren en maten te bestellen, maar hoe kies je het juiste bed voor je kind en wat heb je nog meer nodig? In dit artikel vertellen wij je waar je aan moet denken als je een bed voor je kind gaat kopen.

Een hoog of laag bed?

Allereerst is het van belang of je een hoog of laag bed voor je zoon of dochter wilt. Zo is een autobed vaak ietsje hoger.  Als je over genoeg ruimte in de slaapkamer beschikt, is zowel een hoog als laag bed een uitstekende keuze. Een laag bed is tevens handig met het voorlezen en je kind stapt er ook eenvoudig in. Je kunt echter ook kiezen voor een hoogslaper. Het handige hieraan is dat je hier spullen onder kunt zetten. Denk aan een bureau, een speelhoek of een kleine kledingkast. Zo bespaar je ruimte in de slaapkamer.

Zorg voor de juiste bodem

Ook de juiste bodem voor het bed is van groot belang. Wij raden altijd een kinderbed met een lattenbodem aan. Een lattenbodem is namelijk stevig en ventileert beter. Wel is het belangrijk je kind te leren om niet op bed te springen, omdat de lattenbodem hier door kapot kan gaan.

Kies het juiste matras

Voor een kinderbed heb je ook het juiste matras nodig. Je kunt al voor een paar tientjes een goed matras kopen voor je kind. Wanneer je echter wat meer uitgeeft, zal je een matras van betere kwaliteit krijgen, waardoor je zoon of dochter nog lekkerder zal slapen. Zo kun je het beste voor een matras van polyether kiezen. Mocht je kind nog regelmatig in bed plassen, dan is het aan te raden om een afneembare tijk te kopen. Hierdoor zal het matras een stuk langer meegaan. Mocht je kind vaker ongelukken in bed hebben, dan kun je het beste nog een hoeslaken met een waterdichte onderkant kopen. Zo wordt het matras geheel beschermd.

Ga aan de slag met onze tips en kies het juiste bed voor jouw zoon of dochter uit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
slaapkamertrends 2021 Previous post Dit zijn de slaapkamertrends van 2021!
elektrische deken Next post Hier moet je op letten als je een elektrische deken gaat kopen