Read Time:2 Minute, 48 Second

Wanneer je kinderen klaar zijn om hun eigen slaapkamer te hebben, aangenomen dat ze de eerste maanden bij jullie op de slaapkamer liggen, zullen ze zeker blij worden van een ​​goed ontworpen slaapkamer die naar hun smaak is ingericht. Aangezien kinderen op deze jonge leeftijd nog niet kunnen zeggen wat ze leuk vinden en willen, zul je het zelf moeten verzinnen. Geen nood, wij zijn hier om je te helpen. Afhankelijk van het thema van de slaapkamer, kun je het zo duur maken als jezelf wil. Zo kun je een speciaal bedhuisje kopen, maar ook van een ‘normaal’ eigen bed kan een kind net zo blij worden.

Als je de slaapkamer van je kind ontwerpt, moet je er rekening mee houden dat naarmate hij of zij opgroeit, ook het ontwerp van de kamer zal worden gewijzigd. Een tiener zou niet in een kinderkamer willen slapen. Een manier om dit op te vangen is om een basis neer te zetten die lang mee kan gaan, en die aan te kleden naar waar de leeftijd om vraagt. Zo kun je na verloop van tijd het houten hobbelpaard inwisselen voor een bureau. Lees snel verder voor meer tips!

Gebruik kleurrijke raambekleding.

Gebruik kleurrijke gordijnen voor de kinderkamer. Zorg ervoor dat de kleur die je gebruikt, past bij de stijl van de rest van de slaapkamer. Felgekleurde raambekleding kan de kamer een lichtere en ruimere uitstraling geven. Je kunt eventueel ook lamellen gebruiken om het licht dat overdag binnen komt te verminderen. 

Gebruik kinderspeelgoed als aankleding

Het speelgoed van je kind is kleurrijk en hebben verschillende maten en vormen. Ze kunnen dienen als decoratie voor de kamer. Zo bespaar je opbergruimte door haken te gebruiken om groot speelgoed aan op te hangen en open planken voor klein speelgoed. Het ziet er meteen geweldig uit, vooral als het speelgoed goed is gerangschikt. Je kunt hierbij ook kiezen voor een centraal stuk zoals het hierboven genoemde houten hobbelpaard.

Gebruik van prints en verf

Kies voor de muur van de slaapkamer een gekleurde verf en combineer deze met enkele prints. Behalve voor de muur kun je deze kleur ook gebruiken voor kasten en ander meubilair, dit kun je zelf schilderen of naar op zoek gaan. Je kunt er ook voor kiezen een muurschildering te gebruiken in plaats van prints in frames. Laat het favoriete thema van jouw kind zien, zoals bloemen, raceauto’s, etc.

Gebruik stoffen die bij de kamer passen

Voor het beddengoed kun je kiezen voor een stijl die past bij het thema van de kamer. Mix en match lakens, kussens en dekbedden. Je kunt zelfs wat extra kussens in de kamer leggen, puur voor het accent. Daarnaast kun je ook je gordijnen matchen. Dit kan de kamer een prachtige, saamhorige uitstraling geven.

Versier het plafond

Je kunt het plafond ook geschikt maken voor de smaak van een kind door het te decoreren met glow in the dark items. Kinderen vinden het leuk om naar te kijken als ze in bed liggen. Het lijkt alsof ze naar de nacht sterren staren, terwijl ze in slaap vallen.

Plaats educatieve dingen in de kamer.

Blijf niet alleen bij het praktische stijlontwerp. Zorg ervoor dat je ook dingen in de kamer plaatst die kunnen helpen bij het leren, zoals boeken, grafieken en speelgoed met educatief karakter. Op deze manier kan je kind plezier beleven terwijl het leert!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe je een kleine slaapkamer met een hoog plafond inricht 
Next post Zo bepaal je de juiste gordijnen voor jouw woning