Read Time:1 Minute, 47 Second

Waar moet u nu precies op letten bij het uitzoeken van een gietvloer?

Steeds vaker is een gietvloer terug te zien in de woonkamer, badkamer of keuken. En dat is natuurlijk niet voor niets. Met een gietvloer gaat u moeiteloos mee met de eigentijdse industriële woontrend. Een gietvloer is eenvoudig te onderhouden en ziet er ook nog eens onwijs stijlvol uit. Maar waar moet u nu precies op letten, als u zich gaat oriënteren op deze vloeren? Laat u informeren door een specialist van gietvloer.net en lees ook in dit artikel een aantal handige tips die u direct in overweging kunt nemen.

In welke ruimte in huis komt de gietvloer?

Het type gietvloer kan per ruimte erg variëren. Komt de vloer in een ruimte waar veel vocht aanwezig is, zoals bijvoorbeeld de badkamer? Onthoud in dat geval dat een cementgebonden gietvloer niet geschikt is. Een PU-gietvloer is in dat geval wel aan te raden. Zo weet u zeker dat u jarenlang plezier aan uw gloednieuwe vloer heeft, zonder dat er beschadigingen ontstaan in de ruimte.

Denk goed na over de kleur waaraan de gietvloer moet voldoen

Ook al wordt een gietvloer meestal geleverd in het grijs, er zijn nog steeds tientallen mogelijkheden op het gebied van kleur. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze tussen een warme en koude grijstint. Over het algemeen zijn de PU-gietvloeren, naast deze grijstinten, verkrijgbaar in meerdere kleuren. Wilt u een totaal andere kleur dan de industriële grijstint? Een PU-gietvloer is ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld een opvallende mintgroene kleur. Hiermee geeft u direct een andere draai aan dit type vloer. Let er wel op dat deze vloeren sneller kleine beschadigingen op kunnen lopen door bijvoorbeeld nagels van uw huisdieren.

Wel of geen vloerverwarming?

Het is belangrijk na te gaan of in de ruimte waar u de gietvloer wenst, wel of geen vloerverwarming aanwezig is. U wilt namelijk scheuren in de vloer te allen tijde voorkomen. Door te kiezen voor een PU-gietvloer, kiest u voor een vloer van kunststof. Deze vloer is elastisch, zet uit wanneer nodig en kan hierdoor scheurtjes in de vloer voorkomen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
google home Previous post Maakt een Google Home je huis veiliger of onveiliger?
gezellig balkon Next post Maak van je balkon een extra huiskamertje