Read Time:1 Minute, 48 Second

Je hebt een kindje op komst en bent al lekker in de weer met het verbouwen van een slaapkamer tot kinderkamer. Je hebt al de kleur en stijl gekozen dus je kunt aan de slag! Hierbij komt ook de vraag voorbij: welke lampen kan je in de kinderkamer gebruiken?

De stijl toepassen

Wanneer je op zoek gaat naar leuke verlichting, kan je de kleuren en stijl van de kinderkamer hierin toepassen: kies een kinderkamer lamp die dezelfde kleur heeft en qua vormgeving ook speels is zoals de kamer. Als je voor inspiratie eens kijkt op lampen24.nl zie je dat er vele soorten kinderkamer lampen zijn: van stoer en trendy zoals een skateboard of voetbal tot cartoonachtig met opvallende kleuren en/of afbeeldingen van zijn of haar favoriete helden.

Plaats de lampen strategisch

Kinderkamer lampen kunnen erg leuk zijn met hun speelse design, maar vergeet niet dat je ze ook functioneel moet laten zijn. Plaats de lampen zodat je er echt wat aan hebt. Geef de commode bijvoorbeeld voldoende licht voor het verschonen met bijvoorbeeld een kleinere wandlamp die je erboven plaatst. Plaats daarnaast een speelse lamp in de buurt van het bed van je kind zodat ook daar voldoende licht is. Ook kan je ervoor kiezen om een nachtlampje te plaatsen zodat het kind zich veilig voelt.

Creatief sfeer maken

Je hoeft niet alleen te denken aan de traditionele verlichting met een leuk design. Je kunt nog creatiever aan de slag om je kind een rustgevende omgeving te geven. Denk daarbij aan bijvoorbeeld lavalampen die een warme kleur afgeven of lampen die figuurtjes projecteren op de muren en het plafond. Je hebt een ruime keuze waaruit je kunt kiezen om de kinderkamer op te fleuren en een rust/relaxhoek te maken.

Mobiele kinderkamer lamp

Wanneer het kind ouder is wil het misschien ook zelf naar de wc gaan en/of zich veilig voelen met een lampje bij zich in bed. Je kunt in dat geval een lamp kopen met oplaadbare batterijen waar mee rond gelopen kan worden. Deze hebben een sterke, flexibele behuizing en geven een rustig licht af zodat je kind zich op zijn gemak voelt.

Bron afbeelding: Lampen24.nl

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een make-over voor je trap
Next post De juiste klok voor jouw interieur