Read Time:3 Minute, 36 Second

Douchen is een dagelijkse gewoonte waar we nauwelijks over nadenken. Word je ook pas echt goed wakker als je de eerste douchestralen over je heen voelt komen ’s ochtends? Of douche je liever ’s avonds en kruip je onder de wol nadat je soezerig uit de douche gestapt bent? Wat je douchegewoonten ook zijn, je kan er een nog betere beleving van maken door te genieten van de voordelen van een infrarood douchepaneel. Wat is een infrarood douchepaneel en wat zijn de voordelen van een infrarood douchepaneel? Wij vertellen je er alles over.

Wat is een infrarood douchepaneel?

Een infrarood douche is te vergelijken met een infrarood verwarming. Door middel van de uitstraling van korte golf infrarood licht verwarmen je spieren en ontspannen ze. Naast infrarood licht zijn er ook douchepanelen die infrarood licht en UV-licht combineren. Dit licht is minder fel dan het licht van een zonnebank, maar door regelmatig gebruik krijg je wel een zomers tintje.

Voordelen van een infrarood douchepaneel

Een infrarood douchepaneel kopen doe je om verschillende redenen. In de eerste plaats werkt het ontspannend. Je vindt deze douchepanelen niet voor niets in veel hotels en wellness centers. Door de steeds lager wordende prijzen van deze panelen, is installatie thuis ook voor jou weggelegd en creëer je thuis een echt spagevoel. Hou je van een warme douche? Met een infrarood douchepaneel krijg je een comfortabel warm gevoel, maar loop je niet het risico op duizeligheid of hoofdpijn. Andere voordelen van een infrarood douchepaneel zijn de makkelijke installatie thuis en met een UV-licht word je bruin terwijl je doucht en maak je bovendien meer vitamine D aan. Deze vitamine zorgt voor steviger botten. Heb je last van stijve spieren en gewrichten? Ook dan werkt een douchepaneel met infrarood functie heel goed om de stijfheid te verlichten.

Soorten infrarood douches

Een infrarood douchepaneel kopen doe je niet zomaar. Verdiep je in de soorten infrarood douches voordat je een keuze maakt. De douchepanelen zijn grofweg te verdelen in panelen mét en panelen zonder UV-licht.

Douchepanelen zonder UV-licht

De Sunshower Pure White is zo’n apparaat zonder UV-licht als je wel de voordelen van het warme infrarood licht wilt, maar niet zo nodig bruin hoeft te worden. De Sunshower Pure White is een half body apparaat. Dat betekent dat de warmte gericht is op een deel van je lichaam, zoals je schouders en je nek. Dit zijn vaak plekken die klachten geven. Ben je op zoek naar een full body apparaat zonder UV-licht, dan kies je voor de Sunshower Pure White XL. Dit apparaat verwarmt je hele lichaam, dus ook je onderrug en je benen. De afmetingen van een full body apparaat zijn groter, waardoor het meer ruimte in je douche zal innemen. Ook zijn ze duurder in aanschaf. Wil je het paneel heel gericht op je lichaam kunnen plaatsen? Kies dan voor de Sunshower Duo. Dit apparaat beschikt over twee lampen die je op maat laat plaatsen op de hoogte die bij jou past. Ook in kleur kan je variëren, zodat het douchepaneel past bij de inrichting van jouw badkamer. De Sunshower Solo Black is een zwarte variant met twee infrarood lampen die je als een zwevend element in jouw doucheruimte plaatst.

Wat zijn de voordelen van een infrarood douchepaneel
Klik op de afbeelding voor meer info

Douchepanelen met UV-licht

Klik op de afbeelding voor meer info

Een combinatiemodel, zoals de Xenz Upfall Feel Good shower biedt zowel infrarood licht als UV-licht. Het voelt alsof je staat te douchen in het zonlicht. Beide lampen hoeven overigens niet tegelijk aan. Dit biedt je de mogelijkheid om af te wisselen tussen infrarood licht en UV-licht. Met de timer bepaal je eenvoudig hoe lang je de lampen aan wilt hebben. Ook de Sunshower Combi Black is een apparaat dat UV-licht en infrarood licht combineert. Met een touch bediening, bedien je eenvoudig dit douchepaneel.

Plaatsen van een infrarood douchepaneel

Klik op de afbeelding voor meer info

Bij de plaatsing van een douchepaneel kies je tussen een opbouw paneel, zoals de Sunshower Solo of voor een paneel dat ingebouwd wordt zoals de Sunshower Deluxe Black. Het voordeel van het inbouwen van een douchepaneel is dat de snoeren netjes weggewerkt zijn.
Welk infrarood douchepaneel je ook kiest, met zo’n apparaat geef je jezelf net wat extra’s en zal douchen nog aangenamer worden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
waar moet ik op letten bij het kiezen van een airconditioning Previous post Airco kopen of airco kiezen? Met deze tips helpen wij je bij het kiezen van een airconditioning
Een speelkamer inrichten Next post Een speelkamer inrichten: 5 tips