Read Time:3 Minute, 3 Second

Kennen we niet allemaal zo’n mannetje? Zo’n jong jochie dat met zijn heerlijk enthousiaste blik de ene dag vertelt dat hij brandweerman gaat worden, om de volgende dag toch maar voor gladiator of spits van Barcelona te kiezen? Misschien hebben we zelf zo’n kind, misschien zijn we wel getrouwd met een man in wiens ogen we dat jongetje van vroeger nog zo goed kunnen zien. Is het niet heerlijk om helemaal mee te gaan in die avontuurlijke fantasiewereld? In de stad valt ons oog op stoere kleding, mooi speelgoed en onmiddellijk denken we aan die jongen. En dan denken we iets verder door; zouden wij zo’n enthousiaste en speelse jongen niet een mooie stoere jongenskamer gunnen?

Stoere jongenskamers, een zee aan mogelijkheden

Verander zijn jongensbed in een hoogslaper en maak er een kasteel van. De vier poten zijn de torens en langs de matras lopen de kantelen. Maak van triplex mooie schilden en laat de jongen zijn eigen ridderlijke insignes ontwerpen. Zet een oude paspop in de hoek en laat de jonge ridder daar zijn harnas ophangen. Of zijn gewone kleren, als hij een keer ‘in burger’ gaat en de middeleeuwse stoere jongenskamer verlaat voor de school van de 21e Eeuw.

stoere jongenskamer
Ja, hij zal wel te groot en te stoer zijn voor zijn oude knuffels, meestal zachte, lieve diertjes. Maar in een junglekamer krijgen ze een nieuwe, veel spannender rol. Dat speelgoedleeuwtje is nu toch echt een monster met klauwen van vijf centimeter geworden. Elke jongen kan dat beamen, dat is nou eenmaal het effect van stoere jongenskamers. Fantasie wordt daar werkelijkheid. Schilder een oerwouddecor op de muren en laat Tarzan langskomen om schitterende boomhutbedden te bouwen. Een voor je kind, een voor een logeetje.

Stoere jongenskamers, ook leuk voor ouders

Je snapt best wel dat hij zijn eerste kalverliefde niet meeneemt naar een stoere jongenskamer in voetbalstijl. Maar nu is hij nog klein genoeg om helemaal op te gaan in zijn fantasiewereld en als ouder is het toch heerlijk om samen met je kind die fantasie gestalte te geven? Als je helemaal op de hoogte bent van zijn fantasie, kun je hem een stoere jongenskamer als verjaardagscadeau geven. Laat hem een week logeren bij opa en oma, ga dan flink aan de slag en moet je eens zien hoe hij kijkt als hij weer thuis is. Inrichting voor stoere jongenskamers kun je helemaal zelf verzorgen, maar ook meer en meer online aanschaffen. Daar heb je als ouder dan de keuze in: doe ik het makkelijk en bestel ik alles? Of ga ik er juist zelf veel werk van maken, omdat mijn fantasie en dat van mijn kind veel mooier is?

voetbalkamer

Stoere jongenskamers, stimuleer fantasie en een eigen identiteit

Willen we niet allemaal dat onze kinderen zich bewust worden van hun eigen identiteit en hun eigen talenten? Merken we niet dat elk kind anders is, met eigen interesses waar ze soms helemaal van overlopen? Gun zo’n kind een eigen stoere jongenskamer en wat maakt het uit dat zijn interesses over drie jaar veranderd zijn! In die drie jaar tijd hebben jullie samen genoten van zijn stoere jongenskamer, of het nou een Saloon, een Romeinse villa, een onderzeeboot of een Formule-1-garage was. Met verf, met hout, met papier-maché en andere materialen hebben jullie samen zijn fantasiewereld geleefd. Omdat het leuk was. Omdat jullie ervan genoten. En omdat je snapt dat stoere jongenskamers een functie hebben in het gezond opgroeien en volwassen worden. Ze zijn een stoere, maar ook zo belangrijke, veilige basis om op terug te vallen.
En de zusjes van de stoere jongens? Voor meisjes geldt dit ook, lees hierover meer in het artikel over meisjeskamer inrichten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Inrichting in Cottage stijl
Next post Badkameraccessoires in stijl