Read Time:2 Minute, 18 Second

Wil je de meisjeskamer inrichten voor je dochter? Voor vele vaders en moeders is inrichten van de meisjeskamer een erg leuke ervaring. Houdt je dochter echt van meisjesdingen, princesjes en roze, dan is het natuurlijk schitterend om de meisjeskamer met allerlei verschillende rozetinten in te richten. Misschien wil je toch liever een wat meer basic kamer met roze niet te nadrukkelijk aanwezig, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Een meisjeskamer biedt enorm veel mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een leuk bloemetjesbehang met allerlei verschillende kleuren.

barbie roze slaapkamer

De roze meisjeskamer inrichten

Heb je besloten om voor je dochter een roze meisjeskamer in te richten? Probeer je dan niet in te houden en ga lekker je gang met het inrichten van deze echte meidenkleur. Kies je alleen voor zachtroze, dan creeer je een ware prinsessenkamer. Gebruik je wat fellere roze kleuren, dan noemen we dat ook wel de barbie roze meisjeskamer. Eerder schreven we al over boomhutbedden in een kinderkamer, ook voor stoere meiden kan een roze kamer met een boomhutbed een erg leuke speling creeeren.

meisjeskamer inrichten

De meisjeskamer simpel en wit inrichten

Wanneer je de meisjeskamer simpel houdt met basiskleuren of wit, is het makkelijk om met verschillende accessoires toch een bepaalde sfeer te creeeren. Wanneer je er voor zorgt dat de meubels, de muur en de vloer in neutrale kleuren zijn, is dit makkelijk wanneer je dochter wat groter wordt de kamer te blijven gebruiken. Houdt je dochter in haar jonge jaren van roze, dan is het goed mogelijk dat ze enkele jaren later dit helemaal gezien heeft en liever achter zich laat. Door neutrale kleuren op muren en meubels te gebruiken, kun je wel makkelijk een bepaalde sfeer creeeren door verschillende accessoires te gebruiken. De basic kamer kun je zo door gebruik van de juiste accessoires in één keer om toveren tot een roze meisjeskamer. Materialen zoals een dekbed, kussenslopen, een vloerkleed, opbergbakken en gordijnen zijn makkelijk in allerlei verschillende roze tinten met verschillende motieven verkrijgbaar. Het leuke van deze accessoires is dat ze aanzienlijk veel aanzicht krijgen in een slaapkamer waardoor de slaapkamer in één klap een heel andere look en feel heeft. Wordt je dochter ouder en heeft ze het roze liever niet dan wel, dan zijn deze accessoires in enkele simpele stappen weg te halen en te vervangen door een nieuwe toon.

bloemetjes meisjeskamer

Meisjeskamer met bloemetjesmotief

Voor een meisjeskamer inrichten wordt vaak gebruik gemaakt van bloemetjes motieven. Veel meisjes houden van de kleur, geur en vorm van bloemen, wat in kinderkamers op allerlei manieren terug kan komen. Denk bijvoorbeeld aan een dekbedovertrek met bloemetjesmotief, behang, gordijnen of muurstickers met bloemen. Maar ook andere woonaccessoires waar zoals lampen en zelfs deurknoppen zijn op het internet te vinden als je op zoek gaat naar het inrichten van een meisjeskamer met bloemen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De leefkeuken, waar gekookt en geleefd wordt!
Next post Brocante wandklokken