Read Time:2 Minute, 42 Second

Het inrichten van een woning is iets persoonlijks. Het kenmerkt de gevoelens en wensen van de bewoners. Tegenwoordig is de landelijke stijl, waarvan de Cottage stijl een voorbeeld is, erg in trek. Dat heeft alles te maken met dat sfeervolle, de keuze voor warme kleuren en voor gemoedelijkheid.

Cottage meubelen

In principe gelden drie eenvoudige regels bij het inrichten.
1. Zorg dat de kleuren bij elkaar passen.
2. Kies nooit voor forse, grote meubelen in kleine ruimtes.
3. Maak vooraf een moodboard.
Deze drie regels helpen je om een inrichting te creëren waarbij jullie je lekker voelen en waarbij je kunt relaxen, want dat is een van de onderdelen van mooi, gerieflijk en gezellig wonen. De keuze voor cottage meubelen draagt bij aan dat goed gevoel. De Cottage stijl is afkomstig van het platteland van Engeland, waar de zogenaamde cottage zo opvallend aanwezig is. Bedoeld worden oude plattelandshuizen die sfeervol ingericht zijn en daardoor een bijzonder ‘leefgevoel’ creëren.

cottage meubelen

De Cottage stijl

De kenmerken van de Cottage stijl zijn
* warme pastelkleuren
* goed zittende meubels
* alhoewel de kamer goed gevuld is, is hij nooit volgepropt
* cottage meubelen hebben geen overdadige decoratie
* je gebruikt natuurlijke producten, zoals houten vloeren, wollen karpetten en -soms- ‘durfkleuren’, zoals Engels rood, mintgroen of zelfs rose
* er staan leuke, sfeervolle decoraties in de kamer.
Bij de Cottage stijl passen geen donkere en rustieke meubelen. Cottage meubelen zijn vaak gemaakt van leer en warme stoffen, waardoor ze niet alleen perfect zitten, maar ook die warme, huiselijke sfeer uitstralen.

cottage stijl meubelen

Kleuren

Kleuren vormen een belangrijk onderdeel van de Cottage stijl. Denk aan aardetinten, zandkleuren of witvariaties. Je kunt hier uiteraard mee combineren. Gebruik je die typische Engelse cottage kleuren, die vaak als gewaagd overkomen, maar bij goed gebruik een ongelooflijke sfeer oproepen, zoek dan daarbij passende cottage meubelen met een beetje flair. Je kunt hier denken aan fauteuils die bekleed zijn met een gestreepte stof in twee kleuren of in een Schotse ruit. Ook de vitrage vraagt in dit geval om iets meer aandacht. Het eindeffect is verbluffend.

cottage stijl

Natuur

Bij de Cottage stijl draait alles om de natuur. Dat geldt niet alleen voor de meubelen of de afwerking, dat komt eveneens tot uiting bij de accessoires. Mooie vazen met echte takken of bloemen, die kleur in huis brengen. Leuke spiegels op plekken waar ze een extra effect hebben of grof geweven vitrages. Ideaal bij een Cottage stijl inrichting past een keukeneiland. De sfeer van het land kan door de keuken verstrekt worden. Dat geldt eens te meer bij een open keuken. Zorg dat de keuken past bij de cottage meubelen, bijvoorbeeld doordat je kiest voor een mooie witte keuken met paneldeuren met knopjes in plaats van een steriele keuken. Het gaat uiteindelijk om de totaalsfeer die er ontstaat.

 

Tuin

Je kunt ook op een andere manier de natuur een rol bij de inrichting laten spelen. Heb je een tuin en schuifdeuren of openslaande deuren, dan kan de tuin een verlengstuk van de huiskamer worden. Maak van het grasveldje en de border een sfeervol geheel, waarin bloemen, planten en kleuren die aanvulling zijn op dat sfeervolle interieur dat jullie gerealiseerd hebben. Heb je geen tuin, creëer dan in de woonruimte ruimte voor bloemen en leuke planten, zodat de natuur echt een plek krijgt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Karaktervolle Italiaanse keukens
Next post Stoere jongenskamers, alleen leuk voor kinderen?