Read Time:3 Minute, 9 Second

De badkamer is voor veel mensen dé plek om even heerlijk tot zichzelf te komen. Of je nou een kleine badkamer hebt of een grote, een natuurlijke of moderne, zodra jij de deur dicht draait heb jij deze ruimte even helemaal voor je zelf. Het is dan ook fijn wanneer de inrichting van de badkamer naar je zin is. Natuurlijk heb je niet altijd de mogelijkheid om de complete badkamer een make over te geven, maar het gebruik van mooie badkameraccessoires doet vaak al heel wat. Deze kleine details maken de badkamer jouw persoonlijke ruimte, waarin je je al snel op je gemak voelt.

Badkamerkranen

Kranen spelen een grote rol in de badkamer en staan dan ook vaak in het middelpunt. De kraan gebruik je dagelijks meerdere keren, bij het wassen van je gezicht, scheren, tanden poetsen, handen wassen etc. Een mooie stijlvolle kraan zal daarom een mooie aanvulling zijn voor de badkamer. Er zijn allerlei verschillende ontwerpen en designs. Zo kun je in een moderne strakke badkamer kiezen voor hoekige glanzende kranen. Bij een natuurlijke of landelijke badkamer kies je juist weer eerder voor een kraan met ronde vloeiende vormen.

badkamerkraan

 

Spiegels

Een ander belangrijk onderdeel van de badkamer is de spiegel. De spiegel gebruik je vaak ook meerdere keren per dag en is daarom ook een badkamer accessoire die kan bijdragen aan de personalisering van jouw badkamer. Op het gebied van badkamerspiegels kun je allerlei kanten op. Eerder schreven we al eens over de verwarmde badkamerspiegel, er zijn zelfs ook spiegels waarop je je mail kunt lezen, televisie kunt kijken en de weersvoorspellingen voor de rest van de dag kunt bekijken! Ben je een echte tech freak dan is zo’n spiegel misschien datgene wat de badkamer voor jou compleet maakt. Ben je juist het tegenovergestelde en geef je de voorkeur aan zo min mogelijk technologie in een natuurlijke of landelijke badkamer, dan is een mooi ingelijste hout met een lijst van sloophout of onbewerkt hout meer iets voor jou.

badkamerspiegel

 

Toiletaccessoires

Ondanks dat niet alle badkamers een toilet hebben, speelt ook het toilet een dusdanige rol in de badkamer waarin wel een toilet aanwezig is. Bij het toilet komen verschillende accessoires kijken. Denk aan wc-rolhouder, de toiletborstel en de wc bril. Deze badkameraccessoires zijn er in allerlei stijlen en uitvoeringen.

Wastafelaccessoires

badkameraccessoires

Kies je voor een strak opgeruimde wastafel of hou je meer van een wastafel vol met allerlei handige accessoires? Misschien berg je alles het liefst op in de spiegelkast die boven de wastafel hangt of heb je juist liever alles op het wastafelmeubel uitgestald zodat je alles direct bij de hand hebt? Bij wastafel accessoires kun je denken aan een zeepbakje, een zeepdispenser, een tandenborstelhouder etc. Voor de natuurlijke badkamer zijn er allerlei leuke wastafel accessoires van hout verkrijgbaar, die de natuurlijke badkamer echt af maken. Voor een luxe design badkamer zijn er mooi witte keramische of glimmende chromen badkameraccessoires. Het aanbod is enorm, de vraag is welke accessoires het beste aansluiten op jouw wensen.

Overige badkameraccessoires

Naast de bovenstaande badkameraccessoires zijn er nog allerlei verschillende accessoires die in de badkamer gebruikt kunnen worden. In veel badkamer wordt nog veel gebruik gemaakt van badmatten. Probeer hiervoor matchende kleuren te gebruiken. Of heb je een bepaald kleurenschema in de badkamer toegepast, dan kan de badkamermat in dezelfde opvallende kleur als de andere badkameraccessoires juist die finishing touch geven.  Ondanks dat in de hedendaagse badkamer steeds minder gebruik wordt gemaakt van douchegordijnen zijn er nog aardig wat mensen die toch van een douchegordijn gebruik maken in de badkamer. Douchegordijnen zijn verkrijgbaar met allerlei leuke, vrolijke prints, maar zijn ook met strakke designs of in effen kleuren te koop.

In de momenteel zo populaire wellness badkamers worden ook veel andere decoratieve materialen gebruikt zoals kaarsen, geurstokjes, badzout etc.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Stoere jongenskamers, alleen leuk voor kinderen?
Next post Oosters interieur, veelzijdig en mysterieus