Read Time:3 Minute, 20 Second

Boomhutbedden zijn bedden die werkelijk tot de verbeelding spreken. Een boomhutbed tovert de kinderkerkamer in één klap om in een plek vol met avonturen waar allerlei leuke spannende dingen te gebeuren staan.

Boomhutbedden zijn meer dan alleen een bed. Het is een plek waar kinderen in kunnen verstoppen, spelen en lezen. Een bed waar kinderen jarenlang plezier van hebben.

Verschillende boomhutbedden

Wanneer je op internet een zoektocht houdt naar boomhutbedden zul je al snel zien dat er erg veel verschillende boomhutbedden zijn. De grootste verschillen zitten hem vaak in het gebruikte materiaal, de gebruikte kleuren, het ontwerp en de hoogte. Bij een echte boomhut denk je vaak aan een hut ergens hoog in de boom. Bij veel kinderen en ouders zal een boomhutbed dan ook voor hun gevoel op poten moeten staan. Er zijn hoogslaper boomhutedden, maar boomhutbedden worden ook in lage of halfhoge uitvoeringen gemaakt.

half hoge boomhutbedden

Lage boomhutbedden

Deze lage boomhutbedden worden veel gebruikt bij jonge kindjes, omdat de instap laag is en daardoor wat veiliger dan een hoog bed. Bij lage boomhutbedden wordt er in principe een huisje om het bed been gemaakt, waarbij het kind in bed kan klimmen door een deurtje. Verder zitten er vaak verschillende raampjes in welke eventueel met gordijntjes afgewerkt kunnen worden. Vaak zit er ook een dakraampje in of een gedeelte dat open is, zodat het boomhutbed in ieder geval goed ventileert. Veel lage  boomhutbedden worden met een lade onder het bed uitgevoerd, een handige plek om spullen in op te bergen of eventueel een extra matras voor logees.

Halfhoge boomhutbedden

Bij een halfhoog boomhutbed wordt er al meer een idee gecreeerd dat het bed daadwerkelijk een boomhut is. Doordat je in het bed moet kruipen door middel van een trap wordt, heeft het bed al meteen iets speciaals. De ruimte onder het bed kan voor allerlei doeleinden gebruikt, soms worden er kleine zitjes gecreeerd, en andere keer wordt het gebruikt als opslag voor speelgoed en de ruimte kan ook met gordijntjes worden afgesloten zodat er een leuke spannende speelplek gemaakt kan worden.

Hoge boomhutbedden

boomhutbedden

De hoge boomhutbedden  zijn zijn vaak voor wat oudere kinderen. Kinderen die al zelfstandig naar bed kunnen en eventueel ‘s nachts zelf uit bed kunnen klimmen om bijvoorbeeld naar de wc te gaan zonder dat ze er uit vallen. Hoge boomhutbedden kunnen worden opgedeeld in 2 verschillende soorten. De hoge boomhutbedden met twee slaapplekken en met één slaapplek. Slapen er twee kinderen op de kamer dan is een dubbel boomhutbed een ideale manier om de kids gezellig bij elkaar te laten slapen. Hierbij heeft ieder wel zijn eigen gedeelte maar kunnen ze toch gezellig in één kamer liggen.

De hoge boomhutbedden met 1 bed maken vaak optimaal gebruik van de ruimte net als een hoogslaper. Boven in de boomhut wordt het huisje gecreerd en onder het bed kan bijvoorbeeld een bureau of een ziithoekje gemaakt worden.

boomhut bed

Zelf een boomhutbed maken

Ben je zelf erg handig en wil je graag zelf een boomhut maken, dan zijn er online allerei mogelijkheden te vinden. Probeer eerst een idee op te doen, wat je precies zou willen en ga daarna op zoek of er eventueel ook bouwtekeningen online staan. Denk goed na over het gebruikte materiaal. Veel boomhutbedden worden gemaakt van sloophout of steigerhout. Dit is natuurlijk erg mooi, maar zorg er wel voor dat je het goed afwerkt, want dit hout kan ook splinters veroorzaken.

Leuke extra’s

Bij boomhutbedden zijn allerlei leuke extra’s te verzinnen, die het bed voor de kinderen in een waar speelparadijs kan omtoveren. Denk bijvoorbeeld aan een touw  of touwladder om het bed naar binnen te klimmen. Een glijbaan om het bed weer te verlaten. Ook kan het bed in verschillende thema’s worden ingericht zoals een piratenboomhut of een gecamoufleerde uitkijkpost voor vogelaars. Laat je fanatasie spreken en vraag ook eens aan je zoon of dochter hoe hij zijn of haar boomhutbed het liefst zou hebben. De fantasie van kinderen kan soms hele leuke mogelijkheden met zich mee brengen.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nieuw bed kopen tips
Next post Een landelijke slaapkamer inrichten