Read Time:3 Minute, 3 Second

We schrijven hier regelmatig over de nieuwste interieurtrends, maar misschien ben jij wel iemand die eerder een tijdloos interieur verkiest. Niet iedereen heeft namelijk zin om zijn interieur ieder jaar opnieuw in te richten. Bovendien kost het ook allemaal veel geld. Een tijdloos interieur daarentegen gaat een heel mensenleven mee. Het is de perfecte basis en het raakt niet uit de mode. Hoe je deze stijl kunt toepassen? In dit artikel geven we je vijf tips voor een tijdloos interieur!

1. Tijdloos interieur: kies voor neutrale kleuren

Als je een goede, tijdloze basis wilt voor je interieur, kies dan voor neutrale kleuren. En met neutraal bedoelen we niet dat je alles wit moet schilderen. Een okergele muur of een gekleurde bank lijkt op dit moment misschien heel leuk, maar zo’n uitgesproken kleuren zijn trendgevoelig en de kans is groot dat je deze kleuren volgend jaar weer beu bent. Bovendien moet de rest van je interieur ook goed aansluiten op deze kleuren en dat gaat veel makkelijker met neutrale tinten.

2. Voeg trendy kleuren toe met accessoires

Zoals we hierboven reeds zeiden, kan je bij een tijdloos interieur best kiezen voor rustige kleuren. Maar stel dat je toch graag een bepaalde uitgesproken kleur zou toevoegen aan je interieur, dan kan je dit doen met accessoires. Accessoires kan je veel makkelijker wisselen, bijvoorbeeld fotolijstjes, sierkussens en plaids. Zodra je erop bent uitgekeken, bewaar je ze in een opbergbox op zolder. Stel dat je ze later toch weer in je interieur wilt brengen, dan is het een kleine moeite. In ieder geval minder moeite dan dat je de muren opnieuw moet schilderen of telkens nieuwe meubels moet kopen.

3. Investeer in de belangrijkste meubels

Je kent vast wel het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ en dat geldt ook voor een tijdloos interieur. Koopjes en budget meubels mogen dan verleidelijk zijn, de kwaliteit ervan is ook belangrijk. Zeker als je er jaren mee wilt doen, geef je er beter wat meer geld aan uit. Belangrijke meubels zijn bijvoorbeeld een bank, een eettafel met eetstoelen, een kledingkast en een tweepersoonsbed. Als je voor een goedkoop exemplaar kiest, bestaat de kans dat je later toch spijt krijgt van je aankoop omdat de kwaliteit niet optimaal is. Je kunt dan beter iets langer sparen voor meubels waar je oprecht blij mee bent.

goede meubels kopen

4. Kies duurzaam

Duurzaam kiezen doe je niet alleen door naar de meubels en materialen te kijken die lang mee gaan, maar ook naar de functie ervan. Wil je graag veel licht in huis? Bedek de ramen dan niet met donkere gordijnen. Maar ben je een slechte slaper? Dan is het juist een goed idee om te investeren in verduisterende gordijnen. Doe liever duurzame aankopen waar je jaren van kunt genieten. Het is immers niet de bedoeling dat je binnen een paar maanden weer nieuwe gordijnen moet kopen. En dat geldt eigenlijk voor alle meubels en accessoires in huis.

5. Houd het persoonlijk

Een tijdloos interieur betekent niet dat alles strak, clean en en saai moet zijn. Het hoeft geen interieur uit een boekje te worden, want het blijft nog altijd jouw thuis. Maak je interieur daarom af met persoonlijke spulletjes die écht bij jou passen. Het kunnen spullen zijn waar je al een tijdje verliefd op bent of veel (emotionele) waarde aan hecht. Denk bijvoorbeeld aan het kastje dat je van je grootvader kreeg of die landelijke stoel uit jouw ouderlijke huis. Deze items verdienen zeker een plekje in jouw interieur. De kans is klein dat je hier spijt van krijgt en bovendien geven ze jouw woning karakter. Lees hier 3 x DIY tips om je interieur een persoonlijke touch te geven!

 interieur een persoonlijke touch
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kruipruimte ventilatie Previous post Voorkom nare luchtjes en vochtige vloeren door een goede kruipruimte ventilatie
woonkamer interieur geel met grijs Next post Woonkamer interieur met geel en grijze accenten