Read Time:2 Minute, 3 Second

De zomer is in aantocht! Het is langer licht en de zon zal zich steeds vaker laten zien.  Erg aangenaam als  bijvoorbeeld op het terras zit of een dagje naar het strand gaat. Minder fijn is het als je ’s avonds wil gaan slapen en het licht nog volop je slaapkamer binnen schijnt. Voor een goede nachtrust is dat niet altijd ideaal, maar gelukkig is het gemakkelijk op te lossen met goede gordijnen. Omdat de keuze in gordijnen en andere raamdecoratie steeds groter wordt, kan het wel lastig zijn een keuze te maken. Daarom helpen wij je op en leggen we uit waar je op kunt letten bij het kopen van gordijnen voor je slaapkamer.

Soort gordijnen

Binnen gordijnen zijn er grofweg drie soorten te onderscheiden: overgordijnen, inbetween gordijnen en vitrage. Het verschil zit hem in de dikte van de stof die wordt gebruikt. Overgordijnen zijn de gordijnen met de dikste stof. Vitrage is gemaakt van dunne, bijna doorschijnende stof. Zoals de naam al zegt, zitten inbetween gordijnen hier tussenin. Iedere gordijnsoort is geschikt voor een andere ruimte in huis. Voor je woonkamer zijn inbetween gordijnen vaak ideaal, omdat ze privacy bieden maar geen donker hol maken van de kamer waar je veel tijd doorbrengt. Voor in de slaapkamer kun je echter het beste kiezen voor verduisterende overgordijnen, zodat je ook in de zomer kunt slapen zonder zon in je gezicht.

Kleur van je gordijnen

Je zou misschien denken dat een verduisterend gordijn vaak ook een donkere kleur heeft, maar dat is zeker niet het geval. Het is namelijk niet de stof zelf, maar het toevoegen van een verduisterende voering die zorgt voor de verduisterende eigenschappen. Daardoor zijn vrijwel alle overgordijnstoffen geschikt om een verduisterend gordijn van te maken. Om te zorgen voor harmonie en rust in je slaapkamer, is het wel een goed idee de kleur van je gordijnen te matchen met de rest van je slaapkamerinrichting, zoals je hier leest. Je slaapkamer is tenslotte dé plek in huis waar je tot rust moet komen. Wil je meer tips over het creëren van rust in je slaapkamer? Bekijk dan dit artikel.

Breedte van je gordijnen

Om optimaal te kunnen genieten van je verduisterende raambekleding, is het essentieel dat je de ramen in je slaapkamer volledig bedekt. Zorg er dus voor dat je gordijnen wat langer laat doorlopen aan de zijkanten  van je raam of ramen. Zo ben je ervan verzekerd dat ook daar geen licht doorheen zal komen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Top 4 high tech solutions in je interieur
Next post Woontrend komende jaren: haal buiten naar binnen