Read Time:2 Minute, 2 Second

Bij het bouwen en renoveren van een huis heb je meestal wel de nodige aandacht voor een mooie keuken, een functionele badkamer, de allernieuwste snufjes op vlak van gebruiksgemak en domotica en noem maar op. Vaak gaat er heel wat minder aandacht naar kelder en zolder. Waarom zou je trouwens, in die ruimtes kom je toch niet vaak en je bezoekers zien ze al helemaal niet. Het is nochtans essentieel om er wél belang aan te hechten en aandacht te besteden aan kruipruimte ventilatie. Niet enkel je kelderruimte zal je dankbaar zijn, je hele huis gaat erdoor stralen. Zonder kruipruimte ventilatie zijn de problemen namelijk niet te overzien en dit heeft een negatieve invloed op de rest van je huis en zelfs op je gezondheid. Lees je even mee waarom?

Vies is niet leuk

Eerst en vooral is een (kruip)kelder zonder ventilatie niet aangenaam om er te vertoeven. Niet voor jezelf, maar ook niet voor de vaklui die er af en toe moeten zijn. Vieze geurtjes en vochtige omgevingen, daar houdt niemand van, toch?

Allemaal beestjes

Niet-geventileerde ruimtes zijn erg gegeerd door diertjes die je niet in je huis wilt. Jij hebt toch ook liever geen spinnen, pissebedden en zilvervisjes als medebewoners? Zorg dan voor een goede kruipruimte ventilatie.

Eén pot nat

Wanneer een ruimte niet goed geventileerd wordt, ontstaat vocht. Denk maar aan je badkamer. Zonder open raam of afzuiging ziet de spiegel er niet uit na het douchen. In een kruipruimte zonder ventilatie is dit ook zo en zelfs nog erger, want daar heb je geen raam. Het vocht kan nergens heen, want alles is afgesloten. En dit zorgt voor verschillende vochtproblemen. Niet enkel de geur is wansmakelijk, vaak ontstaan ook schimmels die zich een weg banen naar boven en alle muren van je woning gaan aantasten.

Vol gas geven

Al van radon gehoord? Dit is een radioactief gas dat van nature aanwezig is in de bodem en in gesteenten. In de buitenlucht is dit geurloze, smaakloze en kleurloze gas totaal ongevaarlijk, want het verdwijnt snel in de atmosfeer. Maar wanneer het in een niet-geventileerde ruimte aanwezig is, blijft het hangen. Bij inademing is radon schadelijk voor de gezondheid. Het beschadigt het longweefsel en kan aanleiding geven tot longkanker. Ouderen en mensen met een verminderd immuunsysteem zijn hier extra gevoelig voor.

Genoeg voorbeelden waarom kruipruimte ventilatie een must is en minstens evenveel aandacht verdient als de rest van je huis!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hoe kan je je meer natuur in je interieur verwerken Previous post 2020 wordt het jaar van meer natuur in huis!
de nieuwste interieurtrends Next post 5 tips voor een tijdloos interieur