Read Time:2 Minute, 39 Second

3 DIY tips die zorgen voor een persoonlijk interieur

Wanneer je op zoek bent naar interieur inspiratie, zijn de mogelijkheden en ideeën er in overvloed. De schappen liggen vol woonmagazines en ook het internet biedt de gaafste en meest jaloersmakende interieur ideeën. Toch blijft het lastig: hoe creëer je je eigen woonstijl zonder een plaatje uit een tijdschrift te kopiëren? In dit blog geven wij je drie DIY tips die zorgen voor een sfeervol én persoonlijk interieur.

Foto’s in alle vormen

Iets wat echt op nummer één staat als het gaat om een persoonlijke touch, zijn foto’s. Niets is persoonlijker dan de knappe koppen van je geliefde, familie en/of vrienden. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om hier en daar wat foto’s in een lijstje neer te zetten. Ook kun je origineler aan de slag: je foto’s afdrukken op toffe woonaccessoires.
Denk hierbij aan posters, maar ook kun je foto’s laten drukken op geurkaarsen of kussenhoezen. Dát is pas sfeervol bankhangen. Nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is wat betreft foto’s afdrukken voor in huis? Bekijk het hier!

Verschillende materialen

Wanneer je gaat voor foto’s op wanddecoratie, kun je kiezen voor een foto op canvas. Maar wist je dat er tegenwoordig wel meer materialen zijn waar je een foto op kunt laten drukken? Ideaal voor als je op zoek bent naar iets origineels of wanneer canvas niet echt je ding is. Zo kun je foto’s laten drukken op allerlei soorten hout, maar ook verschillende staalsoorten. Zo past je foto altijd in jouw interieur.

Touch of the world

Het tweede DIY is grenzeloos: accessoires die je verzamelt tijdens je reizen en vakanties. Dit kunnen allerlei dingen zijn. Denk aan:

  • Foto’s, posters of schilderijen
  • Schalen, manden of doosjes
  • Potten en vazen
  • Beeldjes
  • Kussens, dekentjes en vloerkleden

Waar deze woonaccessoires vandaan komen, is natuurlijk aan jou. Zo kun je gaan voor Scandinavische kleden, Spaanse mozaïek schalen of bijzondere Afrikaanse beeldjes. Op deze manier geef je je woonaccessoires absoluut een persoonlijke touch, omdat je er waarschijnlijk altijd een leuk verhaal bij hebt. Stiekem kun je zo nog regelmatig terugdenken aan die mooie reizen die je gemaakt hebt.

Een bij elkaar geraapt zooitje

De laatste DIY tip die zorgt voor een persoonlijke woonstijl, heeft meer te maken met hoe en waar je je interieur verzamelt. Een persoonlijk interieur is namelijk niet kant-en-klaar te koop.
Persoonlijkheid verzamel je zelf. Het is wie je bent en ook wie jij bent is niet kant en klaar geleverd, toch?
Om die reden is een persoonlijk interieur ook iets dat je door de tijd heen verzamelt. Zo kun je best een goede basis creëren bij een bekende woonwinkel, maar zullen de zaken die het echt afmaken waarschijnlijk “overal en nergens” vandaan komen.

Hoe pak je dat aan?

Hoe je dat aanpakt? Dat is een kwestie van uitproberen. Vertrouw hierbij op je eigen smaak. Loop af en toe de kringloopwinkel eens binnen, durf te experimenteren met kleuren en tinten en mix en match er flink op los! Er zijn geen dingen die wel of niet mogen in een bepaald interieur.
Nogmaals, vertrouw op je eigen smaak. Op die manier kun jij het beste een stijlvol én persoonlijk interieur creëren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
mooie-tuinset-voor-acht-personen Previous post Een mooie tuinset voor 8 personen kopen, wat zijn de mogelijkheden?
Next post Zo maak je een doorgeefluik in de keuken