Read Time:3 Minute, 59 Second

Geel en grijs, een warme en een koele kleur combineren in je woonkamer interieur? Het werkt! Met een geel en grijze woonkamer inrichting heb je ’the best of both worlds’. Had jij al gedacht aan een woonkamer interieur met geel en grijze accenten, maar was je er nog niet helemaal uit? Laat je hier inspireren en misschien ga je snel aan de slag voor een geel en grijs woonkamer interieur.

Een moodboard maken: het werkt nog altijd!

Vooraleer je je geel met grijze woonkamer gaat inrichten, ga je best op zoek naar ideeën en sfeerbeelden. Dit helpt jou uiteindelijk om de geschikte kleuren verf, meubelen en accessoires voor je geel en grijs woonkamer interieur te kiezen. Heb je een woonkamer waar je graag meer licht laat invallen? Kies dan voor een eerder lichte uitstraling, met veel lichte kleuren. Een goed voorbeeld hiervan is deze woonkamer

Er is zeer licht grijs gebruikt en veel accenten van geel. Wil je het tegenovergestelde bereiken en een eerder intieme woonkamer creëren? Gebruik dan veel donker grijs en eerder zacht geel zoals oker.

Kijk ter inspiratie eens bij deze woonkamer:

Ga je voor strak of voor informeel?

Een woonkamer interieur in geel en grijs is ideaal om een bepaalde stijl te creëren. Kies je enkel voor grijs en één soort geel? Dan krijg je een vrij strak en modern ogende woonkamer. Bij dit woonkamer interieur in geel en grijs zie je dit duidelijk.

De grote wanddecoratie in geel en het vloerkleed met geometrisch patroon in grijs en wit versterken deze strakke look. Bij dit interieur:

daarentegen is geel en grijs gecombineerd met andere kleuren zoals groen, oranje en bruin. Dit geeft meteen een heel andere, meer informele, uitstraling.

De kleine accenten doen het

Als je kiest voor een geel met grijs woonkamer interieur, dan kies je duidelijk voor klasse. Het is enerzijds niet eenvoudig om een woonkamer interieur in geel en grijs uitgebalanceerd in te richten. Met geel tegenover grijs zit je snel aan sterke blikvangers. Uiteraard kunt je in een geel met grijs woonkamer interieur bijvoorbeeld één grote gele bank plaatsen als eyecatcher. Laat deze eyecatcher dan ook gewoon eyecatcher wezen en ga verder in de woonkamer niet te veel andere gele elementen plaatsen. Dit zou de aandacht van je mooie zitbank al te veel wegtrekken. Anderzijds kun je in een geel en grijze woonkamer inrichting de gele objecten verspreiden over de hele kamer. Denk aan enkele sierkussens met geel, een vloerkleedje met een vleugje geel, een gele lampenkap of een schilderijtje met geel.

Grijs of grijs, geel of geel?

Niet elk grijs is hetzelfde, niet elk geel is hetzelfde. Er zijn talloze schakeringen, zowel in grijs als in geel. Hou dit in gedachte als je je woonkamer interieur met geel en grijze accenten gaat inrichten. Zoals hierboven al aangegeven: donker grijs met donker geel maakt je kamer donker, lichtere tinten grijs met zacht geel brengt meer licht in je woonkamer. In een geel met grijze woonkamer mag je gerust spelen met ’ton-sur-ton’. Plaats bijvoorbeeld een donkergrijze zetel tegen een lichtgrijze muur en bekleed hem met een geel dekentje en sierkussens met geel. Herhaal het grijze van je zetel en muur in je salontafel. De verschillende tonen grijs sluiten perfect bij elkaar aan. Wij vonden hiervan een mooi voorbeeld.

Een ander mooi voorbeeld is deze geel met grijze woonkamer.

Hierbij is gekozen voor één kleur geel, eerder zacht oker. In de grote wanddecoratie en de kussens van een van de zeteltjes zie je verschillende tinten grijs. Deze ton-sur-ton geeft een zeker diepte aan de kamer.

De basis blijft, de accessoires variëren

Een mooi principe bij de inrichting van je geel met grijs woonkamer interieur is dat je een stevige basis creëert. Daarmee bedoelen we vooral de muren, plafond, vloeren en je belangrijkste meubelen. Als je nog niet zeker bent dat geel je favoriete kleur voor jaren zal zijn, dan hou je je basis best in grijs. Grijs kan later nog met heel wat andere kleuren gecombineerd worden. Voor de gele toetsen van je geel en grijze woonkamer inrichting richt je je dan het beste tot de accessoires. Zij vormen het kleinste deel uit je budget voor je inrichting. Enkele gele accenten hebben tenslotte hetzelfde effect als één gele eyecatcher, namelijk het brengen van een warme gloed in je woonkamer. Om deze redenen zie je in een geel en grijs woonkamer interieur vooral grijze muren, grijze meubelen, grijze vloerkleden en dit in combinatie met gele kussentjes, gele lampenkappen en gele muurdecoratie. Schrik je er toch niet van terug om je muur om de zoveel jaar een andere kleur te geven? Dan mag je gerust een of meerdere muren in geel schilderen. Het zonnige effect in je woonkamer interieur met geel en grijze accenten is dan zeker geslaagd!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
de nieuwste interieurtrends Previous post 5 tips voor een tijdloos interieur
duurzaam verwarmen Next post Duurzaam verwarmen met een pelletkachel