Read Time:2 Minute, 51 Second

Blauw en roze: het zijn twee kleuren die ontzettend populair zijn in het interieur. Omdat deze tinten een echte trend zijn, is het soms moeilijk om een favoriet te kiezen. Zowel blauw als roze vormen immers een prachtige toevoeging aan je woning. Maar wij hebben goed nieuws: je kunt deze kleuren perfect samenvoegen! Je kunt blauw en roze op verschillende manieren verwerken in je muren, meubels en accessoires. Waar kies jij voor? Wij geven je graag inspiratie voor blauw en roze in het interieur!

1. Blauw en roze in het interieur: muren en meubels

Als je beide kleuren op een opvallende manier wilt laten terugkomen in je interieur, dan is het natuurlijk een leuk idee om de muren en meubels een make-over te geven met blauw en roze. Door het meteen groots aan te pakken, creëer je een mooi contrast in je woning. Blauw en roze zijn twee kleuren die redelijk van elkaar verschillen, maar die een prachtige combinatie vormen! 

Je kunt de muur blauw schilderen en er een roze bank bij plaatsen, net als op onderstaande foto. Het omgekeerde kan natuurlijk ook: een roze muur en een blauwe bank. Het is maar net wat jij het mooiste vindt. Met blauw aan de muur wordt je interieur een tikkeltje warmer, met roze aan de muur creëer je een lief en zacht interieur. Wat ook ontzettend hip is: de helft van de muur roze schilderen en de andere helft blauw, zoals je op de tweede foto kunt zien. Wil je de muren liever neutraal houden, maar vind je een blauw en/of roze bank wél heel leuk, zoals op de derde foto? Ook dat is mogelijk! 

blauwe muur in je interieur
muur roze schilderen
een roze bank

2. Blauwe en roze accessoires

Vind je de eerste stap wat te ver gaan, maar droom je er toch van om deze twee kleuren in je interieur te verwerken? Geen zorgen, ook dat is mogelijk! In dat geval kan je het wat subtieler aanpakken. Het zijn dan niet de muren en meubels in huis die een blauwe of roze look krijgen, maar wel de accessoires. 

Zo ziet het er heel mooi uit om in de slaapkamer kussens of plaids in het blauw of roze neer te leggen. In de slaapkamer komt deze kleurencombinatie prachtig tot zijn recht! Zeker als je de muren verder neutraal houdt. Dan heb je met deze accessoires meteen een eyecatcher in de slaapkamer! Hetzelfde geldt natuurlijk voor je woonkamer. Ook op de bank kan je kussens en plaids in blauw of roze neerleggen.

Uiteraard hoef je het niet bij kussens en plaids te houden. Je kunt ook kiezen voor blauwe of roze gordijnen, een staande lamp, bloempotje, vaas, schilderij of een vloerkleed. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Blauwe en roze accessoires
een muur roze verven
kussens of plaids op je bank

3. Experimenteren met de tinten

Het voordeel aan blauw en roze is dat je prima kunt experimenteren met de tinten van deze kleuren. Zo creëer je meteen een ander effect. In de voorbeelden hierboven zie je vooral diepblauw voorbijkomen, maar je kunt ook prima voor een zachte tint blauw kiezen. Hiermee zorg je nog altijd voor een contrast, maar kies je wel voor een lichtere look. Met roze kan je hetzelfde effect creëren. Er wordt vaak gekozen voor oudroze in het interieur, maar je kunt ook prima voor flamingoroze gaan als je dat mooi vindt. Door met de tinten binnen de kleuren te experimenteren, kom je uit bij jouw perfecte combinatie. Een combinatie die helemaal past bij jouw woning en stijl!

Experimenteren met de tinten
oudroze in het interieur
flamingoroze in je interieur

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %
taxustopper Previous post Het team van TaxusTopper
hoe kan je je meer natuur in je interieur verwerken Next post 2020 wordt het jaar van meer natuur in huis!