Read Time:1 Minute, 46 Second

Wie aan een modern interieur denkt, denkt niet direct aan kleurrijke meubels. Niet gek, want moderne interieurs worden tegenwoordig vooral bekleedt met zwart, grijs en wit. Natuurlijk is er niks mis met deze kleuren. Echter wanneer een woning geheel uit deze kleuren bestaat, ontstaat er al snel een kille sfeer in huis. Het gebrek aan kleur ontstaat meestal uit angst om een onsamenhangend interieur te hebben. Gelukkig zijn er wel degelijk manieren om kleurrijke meubels toe te passen in een modern interieur.

Kies voor pasteltinten

Veel woningen met een moderne inrichting maken gebruik van Scandinavische meubels. Scandinavische meubels zijn vaak gemaakt van grijze stoffen. Bij de Scandinavische look horen echter pastelkleuren. Deze kleuren kun je bijvoorbeeld laten terugkomen in je sierkussens en dekens. Uiteraard is het ook mogelijk om je bank en fauteuils in een zachte pastelkleur te laten bekleden.

Het toevoegen van enkele pastelkleuren kan een kleurloos interieur al snel veranderen in een vrolijke ruimte.

Een pastelkleur is een harde kleur, die wordt gemengd met wit. Door het mengen van beide kleuren ontstaat een pastelkleur: een zachte kleur die makkelijk te combineren is met andere kleuren.

Het is echter niet verstandig om te veel pastelkleuren in je interieur terug te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor twee contrasterende kleuren, zoals blauw en geel. Hiermee creëer je een interieur dat vrolijk is, zonder dat het zijn moderne uitstraling verliest.

Match je accessoires met je bank

Nu je meer kleur hebt toegevoegd aan je interieur, kun je voor samenhang zorgen. Dit houdt in dat je meubels bij elkaar matchen. Dit kan door het toevoegen van bijpassende accessoires.

Als je bijvoorbeeld een pastelroze bank hebt, kun je deze kleur laten terugkomen in enkele sierkussens. Voeg ook een contrasterende kleur toe voor een speels effect. Voor een huiselijk effect kun je een deken over de rugleuning van je bank hangen.

Een andere manier om kleur aan je interieur toe te voegen is door het ophangen van een (kleurrijk) glasschilderij. Mocht je geen liefhebber zijn van kunst, dan kun je een wand in een passende kleur verven.

Pastelroze bank

Dit gastartikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx Wonen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Fleur je eetkamer op met deze leuke eetkamerbanken
Next post Volop energie besparen in je woning