Read Time:2 Minute, 26 Second

Niks zo lekker als een heerlijk comfortabel bed in een hotel. Alleen daarvoor zou je al een kamer willen boeken. Hoe fijn zou het zijn om dit comfort naar jouw eigen slaapkamer te halen? Met deze tips kan het!

Geef je matras een upgrade

De fundatie voor een comfortabel bed is natuurlijk een goed matras. Je kan het groots aanpakken en gelijk een nieuw matras bestellen. Als je liever een budgetvriendelijke manier hanteert om jouw slaapsituatie te verbeteren, kan je ook kiezen voor een topdekmatras. Dit is een dun matras dat je op jouw huidige matras legt. Hiermee kan je het comfort van jouw matras drastisch verbeteren, maar dan voor veel minder geld. Is jouw matras iets te hard? Ga dan bijvoorbeeld voor een traagschuim topdekmatras om het wat zachter te maken.

Je kan kiezen uit deze soorten matrassen:

Het is belangrijk dat jij een (top)matras kiest doe goed bij jouw wensen past. Laat je daarom altijd even adviseren in een winkel en probeer verschillende varianten uit om te ontdekken wat jouw verkeur heeft. Er zijn vervelendere klusjes dan een middag matrassen uittesten, toch?

Ga voor een flinke stapel kussens

Kenmerkend aan een hotelbed is een flinke stapel zachte kussens waardoor je bijna wegzakt in een oase van dons. Dat is overigens ook het beste materiaal om dat echte hotelbed-gevoel na te bootsen. Dons zorgt voor heerlijke zachte en weelderige kussens waar jouw hoofd de mooiste dromen op kan beleven.

Neem een luchtig dekbed van dons

Nu we het toch over dons hebben, daar worden ook de beste dekbedden van gemaakt. Dit materiaal zorgt voor dat volle en krakende effect. Met een donzen dekbed straalt jouw bed luxe uit en dat is natuurlijk precies waar je naar op zoek bent! Dit zijn vaak ook niet de goedkoopste dekbedden, maar gelukkig zijn er genoeg budgetvriendelijke merken die het ook verkopen!

Investeer in fijn bedlinnen

Een goed matras, check. Een stapel zachte kussens, check. Een luchtig dekbed, check. Nu rest alleen nog goed en zacht bedlinnen. Dit is ten slotte de stof die jouw lichaam direct raakt en heeft daarom veel invloed op jouw comfort. Ga op onderzoek uit naar een stofje die fijn voelt op jouw huid. Als je toch bezig bent, kies dan voor een witte set. Die kleur schreeuwt natuurlijk hotelbed!

Verschoon je beddengoed regelmatig

Het is niet het leukste klusje om te doen, maar wel heel effectief als je dat hotelbed-gevoel wil nabootsen wanneer je onder de dekens kruipt. In hotels slaap je namelijk altijd (als het goed is!) onder schoon beddengoed en dit zorgt voor een ontzettend frisse en luxe nachtrust. Uit onderzoek bleek zelfs dat 71% procent van de mensen zegt beter te slapen onder schone lakens. Stroop dus die mauwen op en verschoon die lakens. De toekomstige jij zal je dankbaar zijn wanneer je in bed stapt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
3 tips nieuwe slaapkamer Previous post 3 tips voor een betere slaapkamer
Next post Hoe wordt een gevel optimaal geschilderd?