Read Time:2 Minute, 11 Second

Misschien denk je tijdens de warme zomer niet aan dekbedden. Toch zijn de frisse of zelfs koude nachten er sneller dan je denkt. Een heerlijk donsdeken om je lekker in te nestelen is een belangrijk onderdeel van een zalig nachtrust. Wij gingen voor jou op zoek naar de verschillende mogelijkheden van dekbedden. Laat je inspireren en kies voor het juiste donsdeken.

Een dekbed het hele jaar door?

Inderdaad, dekbedden zijn ideaal om het hele jaar onder te slapen. Zo bestaan er bijvoorbeeld de vier-seizoenen donsdekens. Ze bestaan uit twee afzonderlijke dekbedden die je aan elkaar kunt hechten. Het ene is vrij licht en gebruik je in de zomer. Het andere is wat dikker en is geschikt voor de lente en de herfst. Als je de twee aan elkaar koppelt, heb je lekker warm beddengoed voor de winter. Vind je het raar dat je in de zomer een donsdeken gebruikt? Gewoon proberen! Een licht donsdeken kan isolerend zijn tegen de warmte, waardoor je beter slaapt.

Welk soort slaper ben jij?

Er zijn heel wat soorten dekbedden. Voor de vulling kun je kiezen tussen katoen, synthetisch, wol of dons, of een mengeling van één of meerdere van deze materialen. Ga voor jezelf na welke slaper jij bent en vraag hierover advies. Ben je iemand die snel kou heeft in bed? Of zweet je makkelijk en slaap je zelfs ’s winters met je ramen open? In het laatste geval bestaat er voor jou bijvoorbeeld het vochtregulerende donsdeken. Wat koppels betreft: het is niet altijd aangewezen om één groot donsdeken te kopen. Ben jij een rustige slaper maar je partner ligt vaak te woelen? Dan ben je beter af met twee aparte exemplaren. Zo kan ieder zijn persoonlijk donsdeken gebruiken.

Kies de juiste maat

We hebben soms de neiging om het dekbed te klein te kopen. De maten die vermeld worden op het dekbed zijn de maten van de tijk, en niet van het gevulde deken. Dat betekent dat het dekbed in realiteit altijd iets minder breed en lang is dan je zou verwachten. Liever te groot dan te klein is de boodschap. Neem de breedte van je bed en tel alvast langs elke zijde 20cm bij. Zo heb je voldoende bewegingsvrijheid zonder dat je bloot komt te liggen. Voor de lengte mag je best dezelfde lengte als je bed kiezen.

Donsdekens: makkelijk en stijlvol

Dekbedden voelen niet alleen heerlijk aan, ze zijn ook zeer praktisch. Op een paar seconden ligt je bed er weer netjes gedekt bij. En bovendien heb je geen sprei nodig. Kies een mooie dekbedovertrek die bij jouw stijl past en je kamer ziet er stralend uit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woonwinkels in arnhem Previous post 6 leuke woonwinkels in Arnhem
Next post Maak van je tuin een paradijs