Read Time:2 Minute, 30 Second

Wakker worden in een comfortabele slaapkamer kan de toon zetten voor de hele dag. Als uw kamer een sfeer heeft waardoor je zich verfrist en ontspannen voelt, kan dit een grote invloed hebben op uw dagelijkse leven en je helpen de slaap te krijgen die uw lichaam nodig heeft.

Maar slaapkamers zijn meer dan alleen slapen. Je slaapkamer moet een plek zijn waar je heen kunt gaan om weg te komen, tot rust te komen en je altijd 100% comfortabel te voelen. Als je echter op zoek bent naar een manier om de inrichting van je slaapkamer nog gezelliger te maken, volg dan deze 3 handige tips.

Pas de verlichting aan

Het aanpassen van de manier waarop uw slaapkamer verlicht wordt, kan een enorm verschil maken in het algehele comfortniveau van uw kamer. Het maken van keuzes voor zacht licht in plaats van heldere, harde bovenlichten is een goede manier om te gaan. 

Het vermijden van verlichting boven het hoofd, indien mogelijk, is een manier om het licht in uw kamer gezelliger te maken. Het gebruik van dimmers op de lampen in uw slaapkamer kan je ultieme controle geven over de helderheidsniveaus en het gebruik van lampenkappen op gloeilampen helpt het licht door de kamer te verspreiden. 

Een andere manier om beter om te gaan met het licht in uw slaapkamer is het uitbouwen van uw slaapkamer via een dakkapel. Dit is een perfecte manier om niet alleen meer zonlicht binnen te krijgen, maar bovendien ook meer ruimte te creëren. Het verhoogt ook nog eens de waarde van uw huis.

Controle temperatuur

Een kamer die te warm of te koud is, kan onmogelijk comfortabel zijn, maar er zijn dingen die je kunt doen om de temperatuur in uw slaapkamer onder controle te houden. Een ideale temperatuur om te slapen is ongeveer 65 graden. 

Overweeg om je thermostaat op die temperatuur te programmeren. Voor de warme zomermaanden is het aan te raden om zo lang mogelijk de zon buiten te houden door bijvoorbeeld rolluiken op het plaatsen van een mobiele airco in je slaapkamer.

Hoewel je eigenlijk nooit teveel kussens kunt hebben, kan het toevoegen van teveel kussens een temperatuurstijging in je bed veroorzaken en het slapen oncomfortabel maken. 

Als je de kussens overdag wilt tentoonstellen, kunt je er ’s avonds, als het tijd is om naar bed te gaan, er misschien een paar verwijderen.

Plaats meubels strategisch

De plaatsing van uw slaapkamermeubilair kan een groot verschil maken in comfort. Zorg ervoor dat je uw slaapkamer niet teveel rommelig maakt, aangezien dit kan leiden tot een stressvolle, ongeorganiseerde omgeving. 

De plaatsing van het meubilair in uw slaapkamer moet praktisch, functioneel en uitnodigend zijn. 

Voorbeelden van een geoptimaliseerde plattegrond van de slaapkamer zijn onder meer uw bed weg van deuren en ramen houden, nachtkastjes binnen het bereik van uw bed houden en ervoor zorgen dat ze de juiste hoogte hebben, en verschillende delen van de kamer delegeren voor bepaalde activiteiten (bijv. hoekje, een werkplek, slaapruimte, etc.)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 3 tips voor het inrichten van de logeerkamer
van-je-eigen-bed-een-hotelbed-maken Next post Zo maak je van jouw bed een heus hotelbed