Read Time:2 Minute, 15 Second

Een topdekmatras wordt ook wel een matrastopper, dekmatras of oplegmatras genoemd, en is een dunne matras die bovenop de gewone matras geplaatst wordt. Dergelijke matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en soorten: van een 1-persoons matras tot een topdekmatras met dubbele split aan beide uiteindes.

Daarbij zijn deze matrassen verkrijgbaar in diktes tussen 4 en 6 centimeter, op websites zoals Lusanna.nl, alsook in verschillende materialen. Dergelijke matrassen bieden enkele interessante voordelen voor het slaap- en wooncomfort, en een duidelijk overzicht hierop is dan ook belangrijk!

De voordelen van een topdekmatras

Topdekmatrassen worden tegenwoordig heel vaak gebruikt, en vooral in combinatie met een boxspring zijn ze erg populair. Daarbij vormen ze ook een ware trend in een ledikant bovenop de gewone matrassen. Waar is zo’n matras nu eigenlijk goed voor, en is het wel nuttig? De volgende voordelen kunnen je ongetwijfeld overtuigen van de meerwaarde van zo’n matras.

1. Meer comfort

Een topdekmatras is oorspronkelijk een Scandinavisch product, aangezien in noordelijke landen slaapcomfort erg hoog in het vaandel wordt gedragen. De nachten zijn er immers veel langer! Dergelijke matrassen verbeteren dus het ligcomfort zonder dat de ondersteuning van de originele matras verloren gaat. Hoe dikker de topdekmatras, hoe meer en hoe langer effect het heeft. Een minimale dikte van 4 centimeter is daarom aangeraden als je een topmatras koopt!

De instaphoogte wordt door middel van een topdekmatras tot wel 4 à 6 centimeter hoger, afhankelijk van de dikte die je kiest. Het verhogen van het slaapcomfort maakt dat echter helemaal goed – en het bed ziet er ook gewoon luxueuzer uit!

2. Geen vervelende naad meer!

Als je beschikt over twee éénpersoonmsatrassen maar je wil eigenlijk écht een tweepersoonsbed, dan is een topdekmatras dé oplossing. De vervelende naad tussen twee matrassen vormt dankzij zo’n matras immers geen obstakel meer.

Als je daarbij liever op een ander soort matras slaapt dan je partner, bijvoorbeeld omdat je meer ondersteuning nodig hebt, dan kan dat ook dankzij een topmatras. De twee verschillende matrassen behouden dan wel hun eigen ‘hardheid’, maar toch kun je genieten van beter slaapcomfort!

3. Hygiëne en levensduur

Een ander voordeel van een topmatras is dat de levensduur van de onderliggende matras verlengd wordt. Deze gaat immers minder snel slijten, gewoonweg omdat je lichaam er niet meer in direct contact mee staat. Transpiratie vormt daardoor geen bedreiging meer voor de integriteit van de matras. De tijk van zo’n matras is daarbij eenvoudig te openen, waardoor je ze gemakkelijk kunt wassen.

4. Je bed verschonen gaat sneller

Tenslotte biedt een dergelijke matras het voordeel dat je je bed sneller kunt verschonen. Je hoeft immers alleen maar het bovenste beddengoed te wassen en te vervangen – en dat kan heel wat tijd besparen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Designklassieker: Heracleum van Moooi
Next post Milieubewust stoken