Read Time:1 Minute, 57 Second

Ben jij fan van de landelijke woonstijl, maar weet je niet precies hoe je dit kunt toepassen in je eigen huis? Geen zorgen, want wij weten precies wat jouw woonkamer nodig heeft om die stoere, landelijke stijl in huis te halen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de inrichting van je hele woonkamer om te gooien, maar je kunt ook hier en daar wat tips meepakken en de landelijke stijl in de details terug laten komen. Doe vooral wat goed bij jou en je huishouden past. 

Stoere, natuurlijke elementen

De landelijke stijl wordt veelal gekenmerkt door natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, rotan en metaal. Het mag best een beetje stoer, alsof je in een moderne boerderij bent beland. Als je bijvoorbeeld een keuze moet maken wat betreft je raamdecoratie, kun je het beste gaan voor houten jaloezieën. Deze zijn stoer, hebben een robuuste uitstraling en zijn van natuurlijk materiaal gemaakt. Als je het iets meer edge wilt geven kun je voor houten jaloezieën zwart gaan, wat fantastisch staat bij witte kozijnen en witte muren. Dit is alvast een goede start voor de rest van je interieur.

Natuurlijke tinten

Wanneer je meer landelijke sferen in huis wilt halen, zal je de kleurpallet zoveel mogelijk terug moeten dringen tot natuurlijke tinten. Denk aan beige, wit en bruine tinten. Een statige, bruin leren bank kan bijvoorbeeld bijzonder goed passen bij deze stijl. Het is belangrijk om de muren zoveel mogelijk wit of beige te houden, zodat de ruimte rust uitstraalt en ruim oogt. Wil je toch een beetje kleur toevoegen? Ga dan voor aardetinten, zoals roest of oker, welke je terug laat komen in je accessoires en decoraties.

Grote, statige meubels

De landelijke stijl vraagt om rust in huis, wat je dus terugziet in de kleurenpallet. Omdat je dit vrij neutraal houdt, kun je wel uitpakken met de grootte en vormen van je meubels. Deze mogen namelijk vrij statig zijn en veel ruimte in beslag nemen. Kies dus voor een extra grote bank als eyecatcher van de woonkamer en combineer dit met een robuuste salontafel en grote fauteuils om lekker in weg te zakken. Door alles groots aan te pakken en de kleinere objecten weg te laten, zorg je direct ook weer voor veel rust in de ruimte. Zo haal jij het karakter van een landelijk interieur volledig naar je woonkamer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Hoe voorkom ik dat tulpen gaan hangen Previous post Hoe voorkom ik dat tulpen gaan hangen?
renovatie Next post Zaken om rekening mee te houden bij een renovatie