Read Time:3 Minute, 0 Second

De landelijke stijl verovert meer en meer onze woonomgeving. We willen allemaal onthaasten, thuiskomen

bad op pootjes
Bad Bette Roma à €1335,-

na een lange stressvolle dag en tot rust komen.  Ons huis is ons warme nest geworden. Landelijke badkamers dragen hier positief aan bij.  De materialen die we gebruiken zijn natuurlijke materialen zoals hout voor meubels, vloeren en plafonds en natuurlijke stoffen zoals katoen, wol en jute. De kleuren die we gebruiken zijn neutraal: vooral wit, bruin en beige. Om een landelijke stijl te creëren kunnen we een combinatie maken van ouderwets met modern. Landelijke stijl is niet boers of van slechte kwaliteit. Het is een ruwe omgeving met het comfort van een hedendaagse woning.

Landelijke badkamerslandelijke wastafel

Landelijke badkamers volgen deze trend op de voet. Waar anders kan men zo ontspannen als in de badkamer? Wat is er heerlijker dan een lekker ontspannen bad, de bubbels en de geurtjes? Wie sluit er zich niet graag een uurtje op om wat tijd te nemen voor zichzelf? Dan mag de landelijke badkamer zeker een volwaardig onderdeel worden van onze woning en willen wij ze even gezellig maken dan de overige kamers.

Een badkamer in landelijke stijl zal er ook een tikkeltje ouderwets uitzien. Denken we bijvoorbeeld aan een bad op pootjes. Zelfs in een moderne winkel als www.badkamerwinkel.nl die vooral op design baden zijn gericht, vindt je leuke ouderwetse modellen. Bij www.vanheckbadkamers.nl vind je een hele afdeling van ligbaden op pootjes. Je vindt er veel inspiratie voor de landelijke badkamer. Voeg hier de ouderwetse kranen van www.nostalgischekranen.nl toe, en je bad is helemaal het einde. Koperkleurig of chroom: ze stralen stijl uit!
Voor de wastafel zou je een kijkje kunnen gaan nemen bij www.klassieksanitair.com. Alhoewel ze vrij Engelse stijl georiënteerd zijn, vind je toch een paar typisch landelijke wastafels voor de landelijke badkamer: de porceleinen hoekige wastafels doen het altijd goed in een badkamer in landelijke stijl. Of wil je eens wat anders en wat ruwer? Dan kan een arduinen wasbak ook nog wel passen in de landelijke badkamer.
Het toilet wordt evengoed in dezelfde stijl gekozen. Bij www.badwinkel.be kan je de ouderwetse eenvoudige maar karaktervolle toiletpotten vinden.

 

Ze zijn gewoon nostalgisch met hun houten deksel. Je kan ze niet missen in een landelijke badkamer!

nostalgische wastafelkranen
Retro Tres Wastafelmengkraan à €208,-

En waarom zou je niet kiezen voor recuperatie-materiaal? De echte oude bouwmaterialen zijn goedkoper dan nieuwe, en stralen nog meer karakter uit. Zo is www.achterhuis.nl een leuke onderneming waar je allerhande spullen voor de badkamer in landelijke stijl kan vinden.

Dan rest jou om al deze elementen samen te brengen tot een gezellige badkamer in landelijke stijl. We geven graag nog een paar ideeën mee die je vaak vindt in landelijke badkamers. Houten kasten en handdoekrekken zijn een must in een landelijke badkamer. En wat dacht je van de ouderwetse tegels zoals bij www.jangroentegels.nl: de typische kleurrijke vloertegeltjes maken jouw badkamer in landelijke stijl gewoon af! Voor de muur kan je denken aan de metrotegels zoals je er vindt www.zelfbouwmarkt.be/metrotegels

, maar evengoed gaan andere ouderwetse tegels de badkamer in landelijke stijl opfleuren. Daarbovenop gebruik je natuurstoffen zoals katoen en jute voor handdoeken, voetmatjes en gordijnen. Let er ook op dat de kleine accessoires in dezelfde stijl zijn: de zeep- en tandenborstelhouders, de WC-rolhouders enzovoort.

Maak er vooral iets moois van: rust en gezelligheid staan centraal in landelijke badkamers. Het is een oord van genieten en relaxen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
schapenvacht in interieur Previous post Schapenvachten in het interieur
Next post Leuke kindervloerkleden