Read Time:2 Minute, 2 Second

Wanneer je een bestaande woning koopt zul je heel vaak te maken krijgen met nodige verbouwingen. Je kan dan denken aan een muur die je wilt breken om de ruimte vergroten, misschien wel glas of verouderde leidingen vervangen. Bij een renovatie zijn de mogelijkheden eindeloos, maar de kosten zijn dat niet! Het is handig om je goed voor te lichten voordat je aan zo een verandering gaat beginnen. 

Kostprijs renovatie

Mocht je zelf handig zijn in het gebruiken en bouwen met bouwmaterialen, dan hoef je enkel de kosten van de bouwmaterialen te berekenen. Je hebt wel bij de meeste zaken gespecialiseerde vaklui nodig die kunnen helpen bij meer ingewikkelde verbouwingen. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld een nieuwe trap. Voor een nieuwe trap is het mogelijk om deze te bekijken bij NEWstairs. Je zou hier een traprenovatie op maat kunnen doen. Je kan renovatiekosten wel verlagen door sommige zaken zelf te doen. Hierbij kan je denken aan zaken zoals het opruimen van afval of het afbreken van een muur. Dit kan jouw renovatiekosten significant verlagen. Nadat je dit allemaal hebt gedaan kan je een lijst maken van het aantal kosten die je verwacht te hebben en een budget opzetten. Hier moet je rekening houden met de kosten van materiaal, kosten van eventuele vervoer en werkkosten. Je moet altijd een hoger aantal inschatten voor je budget, want zelfs als je doorvraagt bij andere mensen, zal je altijd horen dat je altijd onverwachte kosten er bij krijgt. Het is dus belangrijk om een hoger aantal neer te zetten, voor je budget zodat je altijd voorbereid bent. Een marge van 10 procent boven het aantal kan voldoende zijn.

Besparen op kwaliteit

Wanneer het aankomt op geld, wilt iedereen natuurlijk geld besparen. Echter, is dat handig bij een renovatie? Kwaliteit kost natuurlijk veel geld, maar als je het goedkoop houdt, kan dat achteraf je duur komen te staan. In veel gevallen is het handiger om meer te betalen voor kwaliteit, omdat je het soms een tweede keer een renovatie moet doen aangezien deze de eerste keer niet goed is gegaan. Je kan hiervoor bij verschillende partijen offertes doen, praten met klanten van dat soort bouwbedrijven, recensies lezen of vragen rondom jouw vriendengroep. Je kan ten slotte ook dit allemaal vergelijken, en zo de beste prijs/kwaliteit verhouding vinden voor jouw renovatie. Zo kan je bij voorbaat weten dat jouw renovatie kwalitatief en professioneel uitgevoerd zal worden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zo haal jij de landelijke woonstijl in huis
cinewall Next post Cinewall: dé trend van dit moment