Read Time:2 Minute, 57 Second

De rust en ruimte van de landelijke omgeving spreekt iedereen aan. Een perfecte manier om deze rust en ruimte in je eigen huis te brengen, is door je slaapkamer op een landelijke manier in te richten. Dat kan al op een eenvoudige manier door een landelijke kledingkast te plaatsen. Ook als je weinig geld hebt maar wel graag een landelijke slaapkamerkast wilt, dan lees je hier tips hoe je een landelijke slaapkamer inrichten kunt.

Landelijke kledingkasten

Het kenmerk van landelijke kledingkasten is dat ze een rustige uitstraling hebben. Ook de vier of zes panelen op elke deur zijn kenmerkend voor landelijke slaapkamerkasten. De kasten zijn vaak wit om de rustige uitstraling te benadrukken, maar een lichte houtkleur of zelfs zwart of donker hout komen zeker ook voor. Bijna alle landelijke kledingkasten hebben naast paneeldeuren ook laatjes onder in, wat de opbergruimte vergroot. Vaak hebben ze een gebogen koof of eentje die iets uitsteekt, en is het kenmerkend voor de landelijke kledingkast dat er donker metalen beslag gebruikt is. Er is op internet en in woonwinkels ruime keuze in landelijke slaapkamerkasten, zoals bijvoorbeeld te zien is op VTwonen.nl/landelijk. Maar ook als je niet zo veel aan een nieuwe kast wilt besteden, zijn er mogelijkheden om een landelijke kledingkast in je slaapkamer te hebben.

landelijke kledingkast
Timzowood Living Lockerkast à €679

Tweedehands landelijke kledingkasten

Een goede optie om goedkoop aan een landelijke slaapkamerkast te komen is deze tweedehands aan te schaffen. Op websites als Marktplaats en Tweedehands.nl kun je zoeken op landelijke kledingkasten of landelijke slaapkamerkasten, en vind je een uitgebreid aanbod. Let wel op of de kasten uit elkaar kunnen, anders moet je al snel een busje of aanhanger regelen. Het voordeel van het kopen van een landelijke slaapkamerkast via een tweedehands-website is dat je een goed overzicht hebt van de verschillende soorten landelijke kledingkasten. Zo kun je een goede keuze maken, zowel op stijl, op kleur als op prijs. Hou je er meer van om rond te struinen op zoek naar een mooie landelijke kledingkast, ga dan eens kijken bij kringloopwinkels. Vaak kunnen zij tegen een geringe vergoeding ook bezorgen.

landelijke kledingkasten
BePureHome Solid Kast à €599,-

Zelf een landelijke kledingkast maken

Ben je een beetje handig of heb je echt weinig geld te besteden, maar wil je toch een mooie landelijke kledingkast? Dan kun je een oude houten kledingkast die je nog hebt of die je goedkoop in een kringloopwinkel aanschaft, gemakkelijk omtoveren in een landelijke kledingkast. Zoals gezegd aan het begin zijn de kenmerken van landelijke kledingkasten dat ze paneeldeurtjes hebben, een rustige uitstraling, en vaak wit zijn met donker beslag. Als je een houten kast hebt zonder paneeldeuren, kun je deze maken door met dunne houten latjes een lijst te plakken op de kastdeuren. Zo suggereer je panelen. Het is niet erg als de kleur van de latjes anders is, want om er een echte landelijke sfeer aan te geven, kun je de kast wit verven of whitewashen. Whitewash is een speciale techniek waarmee je dunne laagjes witte beits op de kast aanbrengt, waardoor je nog steeds de houtstructuur kunt zien, terwijl de kast wel de witte en rustige uitstraling van een landelijke kast heeft. Hou de scharnieren wel donker, voor een landelijke uitstraling.

Je ziet, er zijn genoeg mogelijkheden om een slaapkamer landelijk in te richten met mooie landelijke kledingkasten. Veel plezier!

landelijke slaapkamerkast
Timzowood Living Kast Brocante à €849
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Domotica in huis: wat is een domotica installatie?
Next post Sfeervolle wintertuin