Read Time:3 Minute, 48 Second

Helaas kan niet iedereen op het platteland wonen, maar wat we wel kunnen, is ons huis landelijk inrichten en dat is dè trend van de laatste tijd. De cottage style, landelijke wonen of soms zelfs nostalgisch wonen is echt in.

Landelijke lampen

Om een huis die landelijke sfeer te geven, is meer dan wat pasteltinten nodig. Zo zorgen mooie, landelijke lampen voor de afwerking. Daarbij geldt natuurlijk dat licht in huis meerdere functies heeft. Er moet voldoende licht zijn om te kunnen lezen of voor de kids om te leren, er moet de mogelijkheid aanwezig zijn om sfeervol van licht te genieten en, waar mogelijk, is het de moeite waard om ook landelijke lampen te voorzien van LED verlichting. Niet alleen vanwege de bijzondere sfeer, maar zeker ook met het oog op energiebesparing. Om al deze functies tot zijn recht te laten komen is meer aan landelijke verlichting nodig dan een paar landelijke lampen. Zo kunnen landelijke hanglampen in een perfecte combinatie met landelijke wandlampen voor zowel voldoende licht alsook voor die zo aangename sfeerverlichting zorgen.

landelijke verlichting

Landelijke verlichting

landelijke wandlamp
K.S. Verlichting Tramonto Wandlamp à €169,-

Er bestaan nogal wat misverstanden over landelijke verlichting. Daarmee worden niet grootmoeders oude lampen bedoeld, maar moderne lampen, gemaakt van natuurlijke materialen in een nostalgische stijl, zoals de typische landelijke hanglampen. Zo is de Zuiver Rusty hanglamp (zie bovenstaande foto) met zijn rustieke industriële vormgeving voor iedere ruimte een aanwinst. Door zijn in het oog vallende eenvoud past deze lamp perfect in een landelijke inrichting. Ze kan in een grote woonkamer een leuke tegenhanger van een ander voorbeeld van landelijke verlichting, de kroonluchter, vormen. Samen met een paar landelijke wandlampen, zoals de K.S. Verlichting Tramonto Wandlamp/Muurspot bieden ze de mogelijkheid de kamer om te toveren in een sfeervolle omgeving.

Landelijke hanglampen

Op slaap- en kinder- dan wel jongerenkamers vraagt verlichting meer dan een landelijke sfeer. Jongeren zitten vaak niet zo te springen om landelijke verlichting, maar om iets meer moderns. Met de Pols Potten Strip Lantaarn wordt deze wens ingevuld. Deze landelijke wandlampen zijn en modern door hun aparte vormgeving en tegelijkertijd een onderdeel van de landelijke verlichting. Voor kinderkamers zijn makkelijker landelijke lampen te vinden, zoals de Serax Paperpulp Hanglamp. Goedkoop, eenvoudig, een typisch voorbeeld van landelijke hanglampen en ideaal doordat er een LED lamp in kan, die desnoods de hele nacht kan blijven branden. De ouderlijke slaapkamer zal naast een leuke hanglamp meer neigen naar een set landelijke wandlampen. Met de K.S. Verlichting Offshore Wandlamp  wordt de sfeer in de slaapkamer zeker verhoogd.

 

Pols Potten Strip Lantaarn
Pols Potten Strip Lantaarn à €62,50
Serax Paperpulp
Serax Paperpulp à €42,50
K.S. Verlichting Offshore
K.S. Verlichting Offshore à €129

 

 

Gezelligheid

Naast warmte is gezelligheid een van de kenmerken van de landelijke stijl. Niet alleen de warme kleuren, de natuurlijke producten, maar ook de accessoires bepalen hoe die vorm wordt gegeven. Landelijke lampen zijn daarbij een ideaal hulpmiddel. Door hier en daar een leuke lamp te plaatsen, ontstaat een sfeervol geheel. Hierbij geldt dat sommige landelijke lampen niet direct als zodanig herkend worden. Denk maar eens aan een uillamp, een grachtenpand- of een herenhuislamp. Dit soort landelijke lampen geven hele aparte lichtimpulsen en zijn zeer geschikt om donkere hoeken te verlichten. Sfeervol, opvallend en grappig.

Landelijke wandlampen, zowel binnen en buiten

Landelijke wandlampen zijn niet alleen binnenshuis te vinden. Ook buiten kunnen ze voor de nodige sfeer zorgen. Waarmee eens te meer wordt aangetoond dat landelijke buitenverlichting onderdeel uit maakt van de inrichting. Vaak wordt landelijke buitenverlichting meer gezien als de landelijke hanglampen voor een tuinhuis. Het kan echter net zo goed een mooie, siervolle lamp zijn die er voor zorgt dat buiten voldoende verlichting aanwezig is. Die landelijke buitenverlichting, met name met een bewegingssensor, draagt tevens bij aan de veiligheid. Licht schrikt dieven af en voorkomt dat iemand struikelt.

landelijke buitenverlichting
K.S. Verlichting Savoye Wandlamp à €199,-

Landelijke buitenverlichting; licht in het donker

Dankzij het licht zijn we ook ’s avonds en ’s nachts in staat de weg te vinden, om te lezen en te genieten. Een landelijke buitenverlichting draagt hier aan bij. In de donkere tijd van het jaar door licht te geven, in de warme tijd van het jaar door voor sfeer te zorgen. Of die landelijke buitenverlichting bestaat uit landelijke hanglampen of wandlampen is dan minder belangrijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Populaire kamerplanten
Next post Domotica in huis: wat is een domotica installatie?