Read Time:2 Minute, 45 Second

Als er één ruimte in huis is waar je veel tijd in doorbrengt, dan is het wel de woonkamer. ‘s Ochtends wordt je er rustig wakker met een kopje koffie. En na een lange werkdag is er niets heerlijker dan in de woonkamer te kunnen ontspannen. Maar als je optimaal tot rust wilt komen is het natuurlijk belangrijk dat je interieur ook rust uitstraalt. Een drukke en volle woonkamer is allesbehalve rustgevend. Hoe creëer je een rustige woonkamer? Lees hier onze tips!

1. Een rustige woonkamer: rustgevende kleuren

Hoe creëer je een rustige woonkamer? Dat begint bij de juiste kleuren in huis. In een rustige woonkamer horen geen felle en drukke kleuren. Die kunnen namelijk zorgen voor onrust in je hoofd en dat is uiteraard niet de bedoeling. Zeker wanneer er verschillende felle kleuren door elkaar gecombineerd worden, komt dit heftig en druk over. Je kunt rust in de woonkamer brengen door gebruik te maken van lichte kleuren en pasteltinten. Ook met warme kleuren in de woonkamer zit je helemaal goed. Je mag gerust één felle kleur toevoegen als je dat fijn vindt, maar maak er geen circus van.

Rust in de woonkamer

2. Rust in de woonkamer: niet te veel spullen

Natuurlijk heb je wel een bank, een eettafel en stoelen nodig. En er mogen ook gerust wat accessoires in de woonkamer staan, maar wees er kritisch op. Alleen als er niet te veel spullen in de ruimte staan, zal je rust in de woonkamer ervaren. Ga regelmatig door je spullen heen en bepaal of je alles nog wel echt nodig hebt. Zeker in een ruimte zoals de woonkamer, waar je veel tijd doorbrengt, zijn er al snel kleine prulletjes te vinden. Wees streng en gooi weg wat niet meer belangrijk is. Probeer ook om regelmatig op te ruimen. Men zegt niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Wanneer de woonkamer een grote rommel is, zal je hier niet rustig van worden.

accessoires in de woonkamer

3. Berg spullen op

En nu we het toch over opruimen hebben… Als je graag een rustige woonkamer wilt, dan doe je er goed aan om zoveel mogelijk spullen op te bergen. Laat zo min mogelijk spullen rondslingeren op kasten, maar bewaar ze in de kasten. Het is dan ook belangrijk om voldoende kastruimte in de woonkamer te hebben zodat je veel spullen kan opbergen. Een open kast ziet er ontzettend leuk uit, maar als je optimaal tot rust wilt komen is een gesloten kast met deuren de beste keuze. Men zegt ook wel: uit het oog, uit het hoofd.

Bij deze laatste tip is het natuurlijk belangrijk dat je alles in de kasten netjes opbergt. Gebruik het niet als excuus om er een rommeltje van te maken. Het is immers niet de bedoeling dat alle spullen op de grond vallen zodra je de deuren opent. Dit zal je alleen maar stress opleveren en zo is de rust in huis ver te zoeken. Om de orde in kasten te bewaren, kan je gebruikmaken van mandjes. Mandjes zien er niet alleen leuk uit, ze zorgen er ook voor dat alles netjes bij elkaar blijft! Heb jij veel last van rondslingerende troep in je woonkamer? Hier een aantal handige opbergtips!

Berg spullen op

Wil je de rust graag doortrekken naar je slaapkamer? Lees hier 5 tips voor het creëren van een rustige slaapkamer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
keuken opknappen Previous post Je keuken opknappen: 5 tips
ventileren Next post Ventileren kun je leren!