Read Time:2 Minute, 42 Second

Handige opbergtips huis (voor in)

We houden er allemaal van als het huis netjes en georganiseerd is. Maar soms is dat toch moeilijker te behouden dan gewenst. Het wordt snel rommelig, vooral met kinderen in huis. maar om het elke keer op te moeten ruimen is ook niet prettig. Je wilt liever je tijd besteden aan leukere dingen. Maar hoe bereik je dit? In dit artikel delen we handige opbergtips huis (voor in), tips waar je echt wat aan hebt. Met deze creatieve opbergtips krijg je genoeg motivatie om alles te organiseren.

Creatieve opbergtips

Een van de leukste manieren om spullen op te bergen is om accessoires te kopen waar je spullen in kunt opbergen. Zo kun je bijvoorbeeld leuke mandjes kopen, en deze in een decoratief kastje zetten of aan de muur hangen. Hier kun je bijvoorbeeld je sleutels in opbergen of sjaals. Ook kun je grotere manden aanschaffen, en deze onder de bank of het bed schuiven. Zorg ervoor dat je spullen zoals winterkleding/zomerkleding daarin organiseert, zodat je altijd weet waar je het gelaten hebt. Dit scheelt uren zoeken.

Opbergtips voor je woonkamer

De woonkamer is de eerste kamer die het meest rommelig wordt. Dit is ook niet vreemd, want je bent daar het meest. Als je je woonkamer wilt organiseren, dan kijk je wat je het meeste doet in de woonkamer. Ligt jou woonkamer vol boeken en tijdschriften? Regel dan een leuke boekenkast, en vul deze met al jouw favoriete boeken, alsook een mand waar je tijdschriften in kunt opbergen. Ben je een tech-liefhebber, en ligt jouw woonkamer bezaaid met laders e.d.? Dan verdienen ook die een mooi plekje in jouw woonkamer. Koop een decoratieve mand, het liefste met vakjes, die je bijvoorbeeld in de kast kan zetten of onder de tafel. Zo weet je altijd waar je je lader ook alweer verstopt had.

Al dat papierwerk

Een van de grootste boosdoeners in huis is het papierwerk. Maak een map voor al je belangrijke papieren, en sorteer ze op volgorde. Je kunt daarin een speciale sectie maken voor papierwerk wat al afgerond is, en voor papieren die nog afgerond moeten worden. Ander papierwerk wat niet belangrijk is lees je even snel door, en gooi je daarna het beste meteen in de papierbak.

Speelgoed opbergen in woonkamer

Een van de grootste obstakels voor een georganiseerde woonkamer is speelgoed. Speelgoed opbergen in woonkamer (de) is dan ook een must, als je wilt dat de woonkamer netjes blijft. Zoek een systeem uit waarin je kind alles makkelijk kan organiseren en terug kan vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Kallax kasten van Ikea. Deze open kasten hebben ontzettend veel mogelijkheden, waaronder het inzetten van manden maar ook het tentoonstellen van voorwerpen. Dit behoort tot een van de beste opbergtips voor je woonkamer. Op deze manier kun je elke categorie speelgoed een eigen mand/plek geven, en zo kan je kind makkelijk zijn geliefde speelgoed terug vinden. Zo zal het ook uitnodigender zijn om met het speelgoed te spelen, dan een grote box die hij uit moet pluizen, op zoek naar die ene auto. Ook is dit systeem ideaal voor je kind. Hiermee kan hij alles makkelijk opruimen als hij klaar is met spelen. Want alles heeft een eigen plekje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
thermostaat Previous post De top 5 slimme thermostaten voor energiebesparing in huis
Next post Zo geef je jouw woning meer uitstraling