Read Time:2 Minute, 16 Second

Een nieuwe slaapkamer inrichten is een klusje wat je wellicht erg leuk vindt. Maar behalve kijken naar wat trendy is, is het ook een goed idee om te kijken hoe je de slaapkamer een rustgevende uitstraling heeft. Maar hoe zorg je daar eigenlijk voor? Hier vind je alvast enkele budgettips waar je al verandering mee kunt maken.

Ruim al je spullen netjes op!

Het zal misschien vanzelfsprekend zijn, maar toch blijft het hoofdzaak om in een slaapkamer geen losliggende kleren en andere spullen te hebben. Hierdoor oogt het geheel rommelig en kan je het overzicht snel kwijtraken. Dus: netjes de kleding in de wasmand of de kleding kast en de andere spullen opruimen waar ze horen!

Accessoires: hou het simpel

Accessoires zijn een mooie aankleding van de kamer. Wees echter terughoudend met de kwantiteit hiervan: geef liever wat extra geld uit aan enkele eyecatchers die extra opvallen in het geheel. Bij een teveel aan accessoires en andere producten kan het geheel chaotisch overkomen. Kies enkele accessoires die mooi bij de interieurstijl passen.

Rustige kleuren en patronen

Om een rustige slaapkamer te creëren doe je er goed aan om te kiezen voor rustige kleuren op de muur en ook voor de meubels. Bij een grote diversiteit aan kleuren en opvallende patronen kan de kamer juist erg druk ogen, iets wat je misschien niet wilt. Lichtere kleuren laten de kamer niet alleen rustiger lijken, maar ook groter.

Kies voor de juiste verlichting

Ook de verlichting kan een belangrijke rol spelen voor een rustige uitstraling en een gezellige sfeer. Je kunt bijvoorbeeld met dimbare spotjes en een dimmer de verlichting op een lager niveau zetten. Dat is uiteraard fijn als het donker is en je niet meteen felle verlichting in je gezicht wilt hebben. Ook kan het handig zijn om kleinere nachtlampjes te kiezen, zo hoef je niet meteen altijd de verlichting van de kamer aan te doen.

Goede raamdecoratie voor de nachtrust

Voor de nachtrust is het een goed idee om te kijken naar verduisterende gordijnen. Zo heb je extra rust en geen last van allerlei verlichting die van buitenaf naar binnen straalt. Vooral in de zomer wanneer de zon laat ondergaat kan het een goede toevoeging zijn. Maar ook een luxaflex kan een goede keuze zijn: je regelt zelf hoeveel zonlicht er binnen mag komen en ook je privacy.

Stijlvol beddengoed

Wist je dat je met beddengoed ook een goede sfeer in de slaapkamer kunt brengen? Vaak vind je een combinatie die goed past bij de interieurstijl. Je kunt kiezen voor effen kleuren of leuke patronen. Door gebruik te maken van beddengoed met lichte, zachte kleuren zorg je voor een rustige uitstraling. Bekijk ook eens de collectie van yumeko.nl voor jouw slaapkamer!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
marmer interieur Previous post De marmeren mogelijkheden voor een stijlvol en luxe interieur
eames chair Next post Deze Eames chairs maken het interieur van iedere woning beter