Read Time:2 Minute, 48 Second

Is je keuken toe aan een opknapbeurt? Dan steek je je handen uit de mouwen. Soms kun je op een redelijk eenvoudige manier je keuken weer helemaal mooi maken. Maar soms is er wat meer werk aan de winkel. Dan wil je grootschalig renoveren of misschien zelfs delen van de keuken vervangen om het weer netjes te maken. Hoe doe je dat eigenlijk; je keuken opknappen? Dit zijn 5 praktische tips!

1. Hoe ziet je plafond eruit? 

Bij het opknappen van je keuken begin je misschien op een onverwachte plek: je plafond. Veel plafonds in keukens zijn in de loop der jaren vies geworden. Misschien heb je er vlekken op of ziet het er gewoon niet zo fris meer uit. Begin dus met een opknapbeurt van je plafond: een flinke schoonmaakbeurt of het schilderen van je plafond kan de keuken al enorm opknappen.

2. Het bijwerken van muren

De tweede stap is het bijwerken van de muren in de keuken. Ga midden in de keuken staan en bekijk rondom de muren. Zien die er nog goed uit? Is een schoonmaakbeurt genoeg of ga je ze schilderen? Bekijk ook de achterwand van je keukenblok. Misschien is het tijd om daar eens mee aan de slag te gaan om een nieuwe look te creëeren. Een nieuwe wand met glas of tegels maakt de keuken weer als nieuw.

3. De keukenkastjes: hoe zijn de looks?

Wil je je keuken opknappen, dan ga je ook aan de slag met het bijwerken van je keukenkastjes. Je keuken knapt helemaal op met een schilderbeurt van de kastdeurtjes. Zijn de frontjes beschadigd of erg lelijk, dan vervang je de losse kastdeurtjes. Dat is een stuk goedkoper dan een compleet nieuwe keuken en je hele keuken ziet er meteen weer als nieuw uit. Natuurlijk check je ook de keukentrends van 2020 om zeker te weten dat je look goed past bij de nieuwste trends.

4. Vervang het aanrechtblad

Veel mensen denken dat het aanrechtblad een vast onderdeel van de keuken is. Het blad is er echter los in geplaatst en vervolgens vast gekit. Het blad kan dus ook relatief gemakkelijk weer losgemaakt worden. Je kunt het keukenblad vervangen voor iets nieuws. Dat levert meteen een compleet nieuwe look aan de keuken en het is niet eens zo duur. Bedenk wel dat je waarschijnlijk ook je gootsteen en kraan vervangt als je het aanrechtblad vervangt.

keukenblad vervangen

5. De vloer opknappen

Als laatste bekijk je je keukenvloer. Is deze nog goed? Of is het tijd voor iets nieuws? Je kunt natuurlijk je complete vloer vervangen. Maar meestal is dat niet direct nodig. Zo kun je tegels bijvoorbeeld heel mooi schilderen. Je geniet in korte tijd weer van een mooie vloer, zonder dat het je veel geld kost. Een houten vloer kan ook worden opgeknapt door hem te schuren en te schilderen of oliën.

keukenvloer opknappen

Je keuken opknappen doe je in verschillende stappen. Het is praktisch om van tevoren te berekenen wat je wilt doen en hoe duur dat wordt. Keukenrenovatie is een heel stuk goedkoper dan het vervangen van je hele keuken. Bovendien kun je veel dingen vrij eenvoudig zelf doen. Ben je niet zo’n klusser? Dan vraag je iemand uit je omgeving om je te helpen bij het opknappen van je keuken. Of je haalt er een ervaren bedrijf bij, dat je keuken in een handomdraai opknapt tot jouw droomkeuken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
toilet gezellig inrichten Previous post Je toilet gezellig inrichten: 5 tips
Tips voor een rustige woonkamer Next post Tips voor een rustige woonkamer