Read Time:2 Minute, 15 Second

Heb je een interieur wat vooral doods aanvoelt en geen sfeer uitstraalt? Probeer dan eens je interieur aan te pakken om er weer leven in te krijgen en het voor jezelf en anderen uitnodigend te maken om erin te verblijven. Warme kleuren kunnen al een enorme impact hebben hierop. Met onderstaande tips kan je al goed aan de slag.

De meubels

Als je oude, versleten meubels hebt met een saaie uitstraling, dan wordt het eens hoog tijd om deze snel de deur uit te zetten en plaats te maken voor iets stoers en trendy. Er zijn vele stijlen waar je uit kunt kiezen. Als je graag richting een warme inrichting wilt gaan, kies dan ook voor de meubels die deze kleuren vaak hebben. Vooral een landelijke inrichting oogt warm. Hier wordt vaak gebruik gemaakt van materialen als hout om een prettige unieke sfeer in huis te maken. Als je kiest voor houten meubels, dan weet je zeker dat je iets uitnodigends en warms hebt, daarbij is hout nog eens extra sterk en duurzaam. Je kunt dus nog vele jaren vooruit. Wanneer je voor een nieuwe bank gaat kan je dus ook op dezelfde zoektocht gaan: kies voor een stof met warme kleuren. Cognac is op dit moment een zeer populaire kleur en wordt veelvoudig gebruikt. Zorg dat je wel variatie houdt met de kleuren van de meubels. Als je overal dezelfde kleur voor gebruikt oogt het geheel een stuk minder interessant.

De vloer

Ook de vloer kan een enorme impact geven op hoe warm je interieur oogt. Op een hele lichte vloer ogen meubels met een wat donkere kleur prima. Als je van plan bent om de vloer te vernieuwen, kies dan voor een landelijke vloer om een goede uitstraling te geven. Het beste kan je laminaat kopen, dit materiaal is sterk en er kan ook vloerverwarming gebruikt worden. Een vloer van massief hout is ook een goede keuze, maar is juist vanwege het massieve gedeelte niet geschikt voor vloerverwarming. Een keuze die je dus kunt afwegen. Zorg ook dat de meubels en de vloer goed op elkaar zijn afgestemd qua kleuren.

De muren

Muren hebben net als de vloer een groot effect op het gehele plaatje. Met een nieuw behang of een likje verf kan je een mooie verandering teweeg brengen. Let er wel op dat vooral donkere kleuren een verkleinend effect kunnen hebben op de kamer. Je kunt licht en donker met elkaar afwisselen om zo toch ruimte en warmte in je kamer(s) te brengen. Ook bij donkere muren geldt dat je het beste lichtere meubels kunt nemen voor een mooi contrast. Je kunt bij diverse woonzaken eens kijken om inspiratie te krijgen die je kunt toepassen thuis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Met een jacuzzi in huis waan je jezelf in de wereld van de wellness
Next post De juiste zonwering voor u