Read Time:2 Minute, 23 Second

Bij het inrichten van een woning draait alles om de details. Dat de juiste woonaccessoires op de juiste plek staan, hangen of liggen is dan ook erg belangrijk. Daarvoor heb je natuurlijk ook een bepaalde vorm van inzicht nodig. Zeker bij de populaire landelijke woontrend is het belang en het juiste gebruik van landelijke woonaccessoires van groot belang. Hierbij moet men veel aandacht besteden aan de juiste materialen, de kleuren, de proporties en de mogelijkheden om verschillende accessoires met elkaar te combineren. Dit is natuurlijk niet om je af te schrikken maar juist om je aan te sporen om de details van je landelijke woning zo goed mogelijk af te stemmen.

De gebruikte materialen bij landelijke woonaccessoires

Bij landelijk wonen wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, riet, maar ook stof zoals katoen, jute en linnen. Landelijke woonaccessoires kunnen allerlei verschillende voorwerpen zijn, denk bijvoorbeeld aan een gewei van een hert, dat gebruikt wordt om iets op te hangen, verschillende oude houten kratjes, waarop nog teksten staan, van wat er vroeger in het kratje heeft gezeten. Of gietijzeren houders voor bloem of planten bakken. Het leuke van de landelijke woonaccessoires is, dat ze op allerlei manieren toegepast en gecombineerd kunnen worden. Daarnaast kom je verschillende landelijke of brocante woonaccessoires overal tegen en zijn ze vaak goed te betalen. Let wel op dat wanneer je echte speciale voorwerpen in huis haalt, dat je hier dan ook meestal de volle mep voor betaald, ondanks dat het voorwerk een misschien wat verouderde look heeft.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik van landelijke woonaccesoires speelt vaak in op de kleuren die er in het hele landelijke interieur worden gebruikt. Dit zijn vaak natuurlijke kleuren in combinatie met wit, gebroken wit, licht- en donker grijs en bruin. Bij landelijke interieurs wordt ook vaak gebruik gemaakt van tweedehands meubelen die vervolgens worden opgeschuurd en zo een mooie natuurlijke look krijgen.

Een blikvanger in huis

Sommige landelijke woonaccessoires dienen als het ware als een mooie opvulling in de ruimte, andere dienen juist weer als een echte blikvanger. Eigenlijk zou elke ruimte een blikvanger moeten hebben. Dit kan een voorwerp aan de muur zijn, een authentieke robuuste kruiklamp, een mooi opgeschuurd kastje etc. De blikvanger hoeft helemaal niet duur te zijn, het leuke is juist om je creativiteit en originaliteit te gebruiken om van simpele dingen die je bijvoorbeeld op een rommelmarkt, antiekmarkt of een brocante woonwinkel tegen bent gekomen, iets moois te maken, door er bijvoorbeeld een eigen draai aan te geven en het voorwerp dusdanig in de ruimte te plaatsen eventueel in combinatie met andere landelijke woonaccessoires zodat het echt naar voren springt als de blikvanger van het interieur. Deze blikvangers kun je eigenlijk in elke ruimte van de woning toepassen, denk bijvoorbeeld aan oud opgeschuurd preekstoeltje in de slaapkamer of de ouderwetses kruidentree voorzien van kapstok en aantekenbord voor in de keuken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Design keukens
Next post Onmisbare keukenspullen