Read Time:2 Minute, 3 Second

Design keukens, dat klinkt als luxe en modern. En dat klopt ook, alleen is dat niet het enige wat design keukens omschrijft. Om een keuken ´design´ te mogen noemen moet hij aan een aantal voorwaarden voldoen. In dit artikel leest u meer informatie over design keukens.

Voorwaarden design keukens

Een design keuken doet tenminste aan de volgende voorwaarden:
– Strakke vormgeving: vaak greeploos, rechte hoeken en geen versiersels
– Perfecte afwerking
– Uniek en uitdagend ontwerp
– Meestal gebruik van relatief dure materialen
– Tijdloos

Bij een design keuken wordt vaak gebruik gemaakt van dure materialen om de keuken van een goede kwaliteit te voorzien. Het kleurgebruik is meestal licht. Vaak wordt er hoogglans wit gebruikt voor de voorkant en zwart voor het keukenblad. Als er wel een kleur wordt toegepast, zal dit niet de hoofdkleur zijn, maar een subtiel accent. De keuken zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Bij een design keuken wordt keukenapparatuur vaak ingebouwd, bijvoorbeeld een koelkast of vaatwasser. Uiteraard kan het keukenapparatuur ook worden voorzien van een greeploos design, zodat het perfect overeenkomt met de rest van de keuken.

Trends

Design keukens zijn van hoge kwaliteit en hebben een strakke en exclusieve uitstraling. Hoe strak en exclusief u de keuken wilt hebben bepaalt u zelf. Tegenwoordig worden er steeds meer natuurlijke materialen en metalen toegepast bij design keukens. Bijvoorbeeld RVS in combinatie met glas, of een keukenblad van hout. Deze details geven de keuken iets extra’s. Een trend van nu is het toepassen van kleuren als geel, groen, rood of oranje. Zeker in combinatie met natuurlijk materiaal als hout geeft dit de keuken een warme sfeer.

Zijn design keukens duur?

Hoe duur u een design keuken maakt, ligt aan uw eigen wensen en eisen. Maar meestal is een design keuken duurder dan een ‘normale’ keuken. Zo wordt een design keuken duurder als er maar een paar van ontworpen zijn. Dat maakt de keuken uniek. Door zelf de materialen en afwerking te kiezen, bepaalt u de hoogte van de kosten. Maar let op, om van een design keuken te spreken, moet het wel voldoen aan eerder genoemde voorwaarden.

Is een design keuken iets voor mij?

Of u een design keuken mooi vindt is geheel afhankelijk van uw smaak. Houdt u meer van klassiek, traditioneel of landelijk? Dan is de design keuken waarschijnlijk niet iets voor u. Bent u wel op zoek naar een keuken met een strak, minimalistisch en modern ontwerp? Wellicht zijn design keukens dan iets voor u. Een keuken van kwaliteit!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Moderne woonkamer inrichting
Next post Op zoek naar landelijke woonaccessoires