Read Time:2 Minute, 52 Second

Ben je een leek op het gebied van keukens? Of ben je gewoon erg benieuwd welke keukenaccessoires andere mensen als onmisbare keukenspullen ervaren?

Op het gebied van keukens zijn er regelmatig nieuwe spullen en accessoires die kunnen worden gezien als ‘de belofte voor het nieuwe jaar’. Sommige keukenspullen zijn echt ontzettend handig en daarom echt onmisbaar, daarnaast heb je ook nog de vele ‘Tel Sell’ achtige spullen, waarvan de ene handiger lijkt dan de andere. Voor allerlei gerechten en voedingswaren bestaan er middelen die het makkelijker maken om het eindproduct te vervaardigen. Soms gaat dit echter zo ver, dat wanneer je voor vele verschillende gerechten en voedingsmiddelen alle accessoires en middelen in huis wilt hebben, je hele keuken vol staat en er bij wijze van spreken geen plaats meer is voor het koken of vervaardigen van eten en drinken. Hieronder hebben we een top vijf van onmisbare keukenspullen gemaakt:

Messen en snijplanken

Als nummer 1 op de lijst van onmisbare keukenspullen staan toch wel de messen en snijplanken. Bij bijna elk gerecht dat gekookt moet worden, moet welk iets op één of andere manier gesneden worden. Koken zonder mes kan ook wel gezien worden als voetballen zonder bal. Dat is gewoon niet mogelijk! Maar bij een mes komt eigenlijk altijd wel een snijplank te pas. Behalve dat een snijplank er voor zorgt dat de werkbank wordt beschermd, zijn er ook andere voordelen. Zo kan men het aantal verwondingen bij het uitschieten van messen aanzienlijk verminderen en ook kunnen de producten vanaf de snijplank makkelijk verplaatst worden. Ook kan kruisbesmetting door goed gebruik van snijplanken voorkomen worden. Veel mensen maken gebruik van snijplanken in verschillende kleuren, waarbij de rode plank voor vlees wordt gebruikt, de blauwe voor vis, de groene voor groente etc. Zo kan er voorkomen worden dat er rauw vlees voor in de pan en verse komkommers voor in de sla op dezelfde plank worden gesneden.

Mixkommen

Bij bijna elk gerecht worden verschillende ingredienten met elkaar gecombineerd. Een mixkom is daardoor ook één van die onmisbare keukenspullen. De kom kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, waaronder het kloppen van slagroom, het mengen van salades en het marineren van producten. Ook kunnen kommen tijdens diners of bijvoorbeeld een barbecue gebruikt worden om salades, rauwkosten of andere gerechten in te serveren.

Maatbekers

Bij het bereiden van gerechten kan een paar millimeter meer of minder vaak grote gevolgen hebben. Daarom zijn maatbekers en/ of maatlepels ook zeker onderdeel van de onmisbare keukenaccessoires.

Potten en pannen

Om te koken heb je natuurlijk potten en pannen nodig. Echte professionals maken vaak gebruik van ijzeren pannen, hierbij loop je wel het risico dat ze wel eens plakken. Professionele koks beweren echter wel dat dit de moeite waard is voor het bereiden van culinaire hoogstandjes. Let er bij het kopen van pannen en potten op, dat je een relatief zware pan koopt, bij deze pannen wordt de hitte gelijkmatig verdeeld, waardoor het eten beter bereidt kan worden.

Een kookwekker

Als laatste op de lijst van onmisbare keukenspullen staat een kookwekker. Ondanks dat veel mensen denken dat zij de tijd wel min of meer kunnen inschatten zijn er toch veel mensen die de mist in gaan met het ‘plannen’. Vaak komen er andere dingen tussendoor, waardoor er even niet kan worden gelet op andere gerechten die staan te pruttelen of in de oven staan te garen. Met een kookwekker kun je voorkomen dat iets aanbrand of niet net te gaar wordt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Op zoek naar landelijke woonaccessoires
Next post Kunst in je woonkamer