Read Time:2 Minute, 15 Second

De term landelijk wonen wordt voor veel mensen gekoppeld aan een woning gevuld met brocante woonaccessoires, de term brocante is echter geen synoniem voor landelijk. Wel worden er in vele landelijke interieurs gebruikt gemaakt van brocante woonaccessoires. Brocante wandklokken zijn zo’n voorbeeld van een woonaccessoire die het verschil kan maken in een landelijk interieur.

wandklokken

Wandklokken

Elke woonkamer, keuken of kantoorruimte zou eigenlijk een wandklok moeten hebben. Niet alleen om regelmatig de tijd te kunnen waarnemen, maar ook gewoon om de wand eens goed op te vrolijken. Op het gebied van wandklokken is er natuurlijk een enorm groot aanbod en er zijn vele verschillen. Zo zijn er tegenwoordig wandklokken met de nieuwste technologische snufjes, waarbij bijvoorbeeld de tijd op de muur geprojecteerd wordt, daarnaast heb je ook de grote antieke klokwerken, waarbij je de koperen radertjes goed kunt ziet draaien, welk één keer in de zoveel tijd opgewonden moeten worden. Er zijn design klokken van bekende interieurontwerpers, maar ook eenvoudigere houten klokken. Het aanbod wandklokken is enorm. Wanneer je op zoek bent voor een mooie klok voor een landelijk interieur zullen brocante wandklokken een goede keus zijn.

Unieke brocante wandklokken

Het leuke aan de meeste brocante voorwerpen en dus ook de brocante wandklokken is dat het vaak gebruikte materialen zijn. Vele brocante woonaccessoires worden verkocht in tweedehands winkeltjes of marktjes. Een brocante wandklok is een klok met een verhaal, die voor de koper vaak een mysterie zal zijn. Het gebruikte uiterlijk van een brocante wandklok brengt voor veel mensen een gevoel van authenticiteit en nostalgie met zich mee. Een blik terug in de tijd, waarbij nog niet alles alleen maar digitaal was, maar waar een goede degelijke klok lang zijn werk bleef doen zonder al te veel poes pas. Omdat brocante wandklokken vaak op deze manier tot de man komen, is de kans vaak groot dat men een unieke wandklok heeft aangeschaft die maar weinig mensen zullen hebben. Een zoektocht naar zo’n wandklok is ook vaak niet makkelijk, maar als je dan eenmaal dé juiste wandklok bent tegengekomen zul je zien dat deze de moeite waard is om te kopen en een mooi plekje in de woonkamer of keuken zal veroveren. Mooie brocante wandklokken zijn echte eyecatchers die ook bij bezoekers en gasten zeker niet onopgemerkt zal blijven.

brocante wandklokken

Verschillende brocante klokken

Brocante klokken zijn er in allerlei vormen en maten, zo heb je pendules, grote staande klokken, wandklokken, keukenklokken, staartklokken en stationsklokken. Ook werden er door bedrijven en organisaties vaak klokken gemaakt waarbij op het achterblad van de klok of op de rand eromheen reclame of de naam van het bedrijf in sierlijke wijze werd gedrukt. Ook deze wandklokken zijn in menig interieur terug te vinden.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Meisjeskamer inrichten
Next post Tips bij regendouche kopen