Read Time:2 Minute, 18 Second


De gure dagen komen er weer aan en dat betekent maar een ding: de thermostaat gaat omhoog en de lampen branden overuren. Juist tijdens de donkere dagen is fijn licht ontzettend belangrijk. Gelukkig hebben wij voor jou een aantal tips om sfeer in huis te brengen met de juiste verlichting. Lees je mee?

1. Kies voor een warme licht temperatuur  

De lichttemperatuur van een lichtbron is zeer bepalend in huis. Want een bordspel spelen bij fel blauw licht is niet heel gezellig. Let dus bij het aanschaffen van de lichtbron op de lichttemperatuur. Extra warm licht wil je het liefst in de woonkamer terwijl helder wit licht ideaal is voor de keuken. Wil je meer flexibiliteit met de intensiteit van de lichtbron? Installeer dan een dimmer op je lampen. 

2. Richt je lampen nauwkeurig 

Er zijn vast plekken in je huis waar het licht niet vol aan hoeft te staan. Plaats je lampen dus alleen waar het licht een toevoeging is. Door te kiezen voor opbouwspotjes heb je veel controle over de lichtrichting. Hierdoor kun je eenvoudig kiezen wat je in de spotlight wilt zetten en wat niet.

3. Schemerlampen zijn je beste vriend 

Met de winterdagen op komst breng je vast heel wat uurtjes op de bank door. Misschien verdiept in een goed boek of met een leuke film op tv? Dit het liefst met het licht van een knisperend haardvuur op de achtergrond. Helaas is niet elk huis gezegend met een open haard, maar dat betekent niet dat je in het duister hoeft te tasten. Plaats bijvoorbeeld twee schemerlampen aan beide zijden van de bank om een gedempte gloed de kamer in te schijnen. Kies voor twee eyecatchers die overdag ook de show stelen en je bent helemaal klaar. 

4. Speel met het formaat

Grote lampen zijn natuurlijk ideaal als je een grotere ruimte optimaal wilt verlichten. Maar het licht wordt speelser door de toevoeging van kleinere lampen aan de muur, tafel en in de kast. Hierdoor geef je meer balans aan het grotere licht. Daarnaast creëer je de mogelijkheid voor verschillende lichtkleuren en richtingen. 

5. Dineren met slim kaarslicht 

Er is natuurlijk niks zo romantisch als een diner bij kaarslicht. Alleen met kleine kinderen of op een overvolle gedekte tafel zijn kaarsen niet altijd de beste keuze. Dus hoe krijg je dan toch het gevoel van een tafel dat baadt in kaarslicht? Tegenwoordig zijn er lichtbronnen die je zelf kunt instellen qua kleur. Bijvoorbeeld de Philips Hue LED lampen. Deze lampen bedien je met een app of afstandsbediening, zodat je zelf de temperatuur en kleur kan instellen. Zo creëer je s’avonds een prachtige warme gloed en in de ochtend kun je ontbijten met fijn helder licht. Lekker multifunctioneel en altijd het licht dat jij nodig hebt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuw huis kopen Previous post Een huis op het oog? Denk aan deze dingen voor je de handtekening zet!
slimme rookmelder Next post Slimme rookmelders voor in huis