Read Time:2 Minute, 10 Second

Met veel zorg en aandacht heb je het interieur van je woning uitgezocht. Dagenlang ben je verschillende woonwinkels afgegaan op zoek naar die perfecte bank of tafel. Uiteindelijk heb je alles helemaal naar wens. Je richt je woning in, maar er mist nog iets. Vaak is dat goede verlichting. Goede verlichting kan namelijk een enorme impact hebben op de manier waarop je interieur naar voren komt. Door bepaalde lichtaccenten aan te brengen kun je bijvoorbeeld net die bank of dat schilderij waar je zo verliefd op bent geworden naar voren laten komen. In deze blog delen we drie manieren waarop jij je woning sfeervol kunt verlichten en je interieur beter tot zijn recht laten komen. 

Accentueren van inrichting

Door middel van kantelbare verlichting kun je heel goed bepaalde accenten aanbrengen in je woning. Vormen van kantelbare verlichting zijn bijvoorbeeld wandlampen en LED inbouwspots. kantelbare LED inbouwspots zijn bijvoorbeeld heel goed in het uitlichten van objecten aan de muur doordat je ze zeer precies kunt richten. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor het uitlichten van een schilderij aan de muur, een plant of een beeld. 

Indirecte verlichting

Door indirecte verlichting aan te brengen in je woning kun je zeer bijzondere accenten aanleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een LED strip achter een spiegel of onder een bank. Doordat je de lichtbron niet ziet, maar het licht wel, realiseer je een zeer uniek effect. Andere vormen van indirecte verlichting zijn:

  • Een volledig afgesloten lampenkap
  • LED Strips in keukenlades of onder keukenkastjes
  • Een lamp achter de bank

Hoofdverlichting

Daarnaast heb je natuurlijk hoofdverlichting. Hoofdverlichting gebruik je om een bepaalde onderlaag aan verlichting aan te leggen. Vaak kies je hierbij voor een warmere lichtkleur, zoals 2700K of 3000K warm wit. Hier kun je andere lichtkleuren overheen plaatsen. Bijvoorbeeld daglicht wit en koud wit. Doordat deze andere lichtkleuren als een soort laag over de hoofdverlichting liggen krijg je een heel speels effect.

Extra tips

Licht kan je interieur van kleur laten veranderen wanneer het verlicht is. Dit komt door de CRI kleuweergave index van lampen. Deze wordt uitgedrukt in 0-1. Hoe dichter het licht bij de 1 zit, hoe levensechter de kleuren van de verlichte objecten blijven. Daarom is het verstandig om bij accentverlichting te kiezen voor een lamp met een hoge CRI waarde. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een schilderij wilt uitlichten door middel van een inbouwspot.

Succes!

Wij wensen je natuurlijk heel veel succes met het aanbrengen van goede verlichting in huis. Probeer je verlichting op te delen in accentverlichting, hoofdverlichting en achtergrondverlichting. Door verschillende lagen aan te brengen zorg je voor de ideale verlichting en mooie lichteffecten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vloerverwarming kopen Previous post Hier moet je aan denken als je voor vloerverwarming kiest
Fouten in de inrichting van je slaapkamer Next post 4 Fouten bij de inrichting van je slaapkamer