Read Time:1 Minute, 46 Second

Ledverlichting heeft een levensduur van wel 10 tot 15 jaar. Wanneer je hier een goede dimmer op zet, bent je dus klaar voor de komende 10 jaar. Er zijn ook dimmers die goedkoper zijn, maar een kortere levensduur hebben. Bij deze led dimmers is dus waarschijnlijk dat ze vroeg aan vervanging toe zijn. Er zijn meer zaken waar je op kunt letten bij het aanschaffen van led dimmers. We vertellen het je in deze blog. 

Is de ledlamp geschikt om te dimmen?

Niet alle ledverlichting is geschikt om te dimmen. Kijk hier vóór aankoop dus altijd goed naar. Bij LEDlampenkopen.nu staat bij elke lamp duidelijk aangegeven of de lamp dimbaar is of niet. Daarnaast staat er altijd bij wat het vermogen in Watt is. Ook dit is namelijk belangrijk voor het vinden van een geschikte dimmer. 

Hoeveel vermogen moet de dimmer hebben?

Je hebt een ledlamp gevonden die geschikt is om te dimmen. Het is dan wel belangrijk dat de dimmer het vermogen van de lamp aankan. Ledlampen hebben over het algemeen een lager vermogen in Watt dan gloeilampen of halogeenlampen. Voor ledlampen is daarom een speciale led dimmer nodig. Veel oorspronkelijke dimmers hebben namelijk een minimumvermogen van 50 Watt, ledlampen halen dat vermogen meestal niet. De dimmer zal in dit geval niet optimaal werken. Meestal zal de ledverlichting dan gaan flikkeren of oververhit raken. Daarnaast is het licht van een ledlamp veel feller dan dat van een gloeilamp of halogeenlamp. Ledverlichting dimmen met een dimmer voor een gloeilamp of halogeenlamp zal er daarom voor zorgen dat de ledverlichting nooit volledig gedimd kan worden. 

Kunnen er meerdere ledlampen gedimd worden met één dimmer?

Ja, dat kan. De meeste led dimmers hebben een maximaal vermogen van 200 Watt. Hierdoor kunnen er meerdere ledlampen gedimd worden door een en dezelfde dimmer. Bij LEDlampenkopen.nu staat precies hoeveel vermogen de dimmer heeft. Daarnaast kun je hier informatie vinden over verschillende ledverlichting en led dimmers. 

Bestel eenvoudig via de app of website van LEDlampenkopen.nu. Heb je vragen of heb je behoefte aan advies? Neem dan contact op met de klantenservice. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
speelhoekje in de tuin Previous post Tover je tuin om tot een speeltuin voor je kinderen
badkamer en suite Next post Badkamertrends van 2022